1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ACILAR PAYLAŞMAKLA HAFİFLER...
ACILAR PAYLAŞMAKLA HAFİFLER...

ACILAR PAYLAŞMAKLA HAFİFLER...

Kıbrıs’ın her iki kesimindeki Dünya Sendikalar Federasyonu’na (DSF) üye 6 sendika, Manisa-Soma’daki;

A+A-

KIBRIS’IN HER İKİ KESİMİNDEKİ SENDİKALAR, SOMA MADEN KAZASINDA YAŞAMINI YİTİREN MADENCİLERİN AİLELERİ İÇİN YARDIM KAMPANYASI BAŞLATTI

SEYİS: “ACILAR PAYLAŞMAKLA HAFİFLER... SINIF DAYANIŞMASI GEREKLİLİKTİR”

Kıbrıs’ın her iki kesimindeki Dünya Sendikalar Federasyonu’na (DSF) üye 6 sendika, Manisa-Soma’daki maden kazasında hayatını kaybeden madencilerin aileleri için yardım kampanyası başlattı.

DSF üyesi sendikalar PEO, Dev-İş, KTAMS, KTÖS, KTOEÖS ve BES adına ortak açıklama yapan Dev-iş Başkanı Mehmet Seyis, kampanyada toplanacak yardımların Türkiye’deki sendikalar aracılığıyla madenci ailelerine ulaştırılacağını ifade etti.

Seyis, maden kazasının herkesi üzdüğünü ve derinden etkilediğini kaydederek, “Böylesi durumlarda acılar paylaşmakla hafifler. Sınıf dayanışması ise daha da bir gerekliliktir” ifadelerini kullandı.

Seyis, DSF üyesi sendikalar olarak şehit madencilerin ailelerinin acılarını paylaşarak sınıf dayanışması temelinde üyelerine ve halka açık bir kampanya başlatma kararı aldıklarını kaydetti.

Yardımlar, Memurlar Kooperatifi Şubeleri 300000-009894701, Kıbrıs Türk Öğretmenler  Koop. Ltd. I-1725, Öyak Bank 300-102012 hesap numaralarına yapılabilecek. Ayrıca sendika üyeleri işyerlerinde sendikaların yönlendirmesiyle dayanışma bağışı da yapabilecekler.

Tak

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.