1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. AÇILDI - AÇILMADI TARTIŞMALARINA: DERİNYA'DA MUTLU SON
AÇILDI - AÇILMADI TARTIŞMALARINA: DERİNYA'DA MUTLU SON

AÇILDI - AÇILMADI TARTIŞMALARINA: DERİNYA'DA MUTLU SON

Açıldı - açılmadı tartışmalarına son: Derinya'da mutlu son

A+A-

Derinya Kapısı ile ilgili aylardır süren ‘açıldı açılmadı’ tartışmaları en sonunda nihayetine eriyor. Kıbrıs Postası’nın güvenilir bir kaynaktan edindiği bilgiye göre kapının açılmasıyla ilgili yaşanan pürüzler giderilmiş durumda.

Liderlerin 28 Mayıs’taki görüşmesinde 5 maddelik bir plan çerçevesinde açılacağı öngörülen Derinya Kapısı, o günden beri KKTC’nin askeri ve sivil makamları arasında sorun yaratmış ve konuyla ilgili elle tutulur bir ilerleme sağlanmamıştı.

Yapılan pazarlıklarda, Kıbrıs Türk tarafı, Derinya Kapısı için sorun olan eski güzergâh yerine yeni bir güzergâh önermiş ancak Kıbrıs Rum tarafı bu öneriye sıcak bakmamıştı.

Gelinen nokta ile ilgili gazetemize bilgi veren kaynak kapının açılması ile ilgili duyurunun çok kısa bir süre içinde yapılacağını söyleyerek, askeri ve sivil makamlar arasındaki tüm pürüzlerin ortadan kalktığını belirtti.

Buna göre kapı ve yol ile ilgili düzenlemeler kısa bir süre içinde başlayacak ancak kapının geçişlere açılması yaklaşık 2 aylık bir zamana daha ihtiyaç var.

Öte yandan KKTC Makamlarının bölgede görev yapacak polis ve gümrük memurları bulmakta da sorunlar yaşadığını söyleyen aynı kaynak, bu durumun hükümetin girişimleri ile çözülmesinin beklendiğini sözlerine ekledi.

Kıbrıs Postas

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.