1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. ACİLEN TOPLANMAYA ÇAĞIRDI
ACİLEN TOPLANMAYA ÇAĞIRDI

ACİLEN TOPLANMAYA ÇAĞIRDI

KTGB, TAK YÖNETİM KURULU’NU ACİLEN TOPLANIP İNİSİYATİF ÜSTLENMEYE ÇAĞIRDI

A+A-

Kıbrıs Türk Gazeteciler Birliği (KTGB), her basın kuruluşu gibi değerli olan ve 1973’ten beri önemli bir işlev yürüten devlet haber ajansı Türk Ajansı Kıbrıs’ta (TAK) yaşanan son gelişmeleri kaygıyla izlediklerini açıkladı ve TAK Yönetim Kurulu’nu acilen toplanarak sorunların çözümünde inisiyatif üstlenmeye çağırdı.

 

TAK Yönetim Kurulu’nda temsil edilen Kıbrıs Türk Gazeteciler Birliği, üyelerinin hak ve çıkarlarını gözetmek kadar, ajansın yasasına uygun şekilde çalışmalarını sürdürmesini, abonelerine ve Kıbrıs Türk halkına hizmet vermesini de savunduğunu vurguladı.

“TAK ÇALIŞANLARINI DİNLEDİK”

Kıbrıs Türk Gazeteciler Birliği Başkanı Hüseyin Güven yaptığı yazılı açıklamada, Birliğin bir süre önce TAK’taki üyelerini toplantıya çağırarak görüşlerini dinlediğini; sorunun çözümüne nasıl katkıda bulunabileceğine dair yönetim kurulu üyesinin bilgilenmesini sağladığını kaydetti.

Bu toplantının ardından yönetim kurulunun toplanması çağrılarının ve beklentilerinin ne yazık ki bugüne kadar hayata geçmediğini dile getiren Güven, TAK Yönetim Kurulu Başkanı’nı, inisiyatif üstlenerek acilen yönetim kurulunu toplantıya çağırmaya; nisap sağlanamayacaksa bile girişim yapmaya davet etti.

“TAK YÖNETİM KURULU’NUN SESSİZLİĞİ KABUL EDİLEMEZ”

Personelin büyük huzursuzluk yaşadığı, iş veriminin olumsuz etkilendiği, çalışanların sağlıklarının riske girdiği bu ortamda, geçici hükümetin Dışişleri Bakanı Kutlay Erk’in girişimler yaparken TAK Yönetim Kurulu’nun sessiz kalmasının kabul edilemez olduğunu vurgulayan Güven, KTGB’nin, TAK’ta huzurlu bir iş ortamının sağlanması için üzerine düşen görevi yönetim kurulu üyesi vasıtasıyla yapmaya hazır olduğunu belirtti.

“GEREKİRSE TEPKİ KOYARIZ”

Güven açıklamasını şöyle tamamladı:

“Yönetim Kurulu tüm bu gelişmelere rağmen toplantıya çağrılmamaya devam ederse, bunun arkasında başka art niyetli yaklaşımlar sezdiğimizi ve durumu değerlendirerek gerekirse üyemizi geri çekme de dahil bir takım tepkiler ortaya koyacağımızı ilgili kişiler ve kamuoyuyla paylaşmak isteriz.”

TAK

Etiketler : , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.