1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ACILI AİLE CENAZEYİ TESLİM ALMAYA GELDİ!
ACILI AİLE CENAZEYİ TESLİM ALMAYA GELDİ!

ACILI AİLE CENAZEYİ TESLİM ALMAYA GELDİ!

“Kızım bir karıncayı dahi incitmezdi”

A+A-

Gazimağusa’da kocası tarafından 6 bıçak darbesiyle katledilen Burcu Okumuş’un cenazesini teslim almaya gelen acılı baba Yaşar Akçakaya, kızını öldüren kocası Özgür Okumuş’a, dünyada hiçbir yasanın gereken cezayı veremeyeceğini söyledi

Ahmet İLKTAÇ

Gazimağusa’da önceki gün 42 yaşındaki eşi Özgür Okumuş’un kıskançlık krizine girerek 6 yerinden bıçaklayıp katlettiği 25 yaşındaki Burcu Okumuş’un acılı babası Yaşar Akçakaya, kızının cenazesini Gazimağusa Devlet Hastanesi’nden teslim aldı.

Acılı baba, kızını öldüren kocası Özgür Okumuş’a, dünyada hiçbir yasanın gereken cezayı veremeyeceğini söyledi. Yaşar Akçakaya, kızının bir karıncayı dahi incitmediğini kaydetti.

Burcu Okumuş’a dün sabah Gazimağusa Devlet Hastanesi’nde otopsi yapılırken, kesin ölüm nedeninin delici kesici alet yaralanmasına bağlı iç organ yaralanması sonucu gelişen kanama olduğu belirlendi.

Genç kadının kan ve doku örneklerinin de alındığı bildirildi.

Burcu Okumuş’un cenazesinin dün akşam Ercan Havalimanı’ndan Türkiye uçtuğu, bugün de Zonguldak Ereğli’de cenaze töreninin yapılacağı öğrenildi.

Eş katili Özgür Okumuş’un tedavi sürecinin Gazimağusa Devlet Hastanesi’nde devam ettiği belirtildi.

KIBRIS’a konuşan Gazimağusa Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Hasan Topal, Özgür Okumuş’un sağlık durumunun, ilk hastaneye geldiği ana göre gayet iyi olduğunu söyledi.

Dr. Hasan Topal, söz konusu şahsın akciğerinde yaralanma meydana geldiğini, buraya tüp takıldığını ve tedavisinin devam ettiğini kaydetti.

Doktorunun, cuma gününe kadar hareket etmemesini istediğini ifade eden Topal, güvenlik tedbiri ile alakalı olarak Okumuş’un alt katta bulunan Nöroloji Servisi’nde müşahede altında tutulduğunu ifade etti.

Başhekim, Özgür Okumuş’un hayati tehlikesinin yapılan müdahaleler sonrasında kalmadığını dile getirdi.

Polis tedbir aldı

Öte yandan, önceki gün akşam saatlerinde ülkeye gelen Burcu Okumuş’un yakınlarının, eş katili Özgür Okumuş’a büyük öfke duydukları öğrenildi. Aile yakınlarının Özgür Okumuş’tan intikam almak istediği ihbarını alan polis, hastanede ve özellikle de Nöroloji Servisi’nde geniş güvenlik önlemleri aldı.

Yakınlarıyla birlikte önceki akşam Türkiye’nin Zonguldak ilinin Ereğli ilçesinden KKTC’ye gelen acılı baba, kızının otopsisinin yapılmasını beklediği sırada Gazimağusa Devlet Hastanesi Morgu’nun önünde basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Acılı baba: Gereken cezayı verecek yasa dünyada yok

Acılı ve bir o kadar da öfkeli baba Yaşar Akçakaya, kızının canına kıyan Özgür Okumuş’a öfke dolu sözler sarf ettikten sonra kızının kendilerine son zamanlarda sürekli Özgür Okumuş’la ilgili şikâyette bulunduğunu söyledi.

Kendisinin kızına bu yaşına kadar bir fiske dahi vurmadığını kaydeden Akçakaya, “Hangi adalet, hangi yasa, hangi kanun, kızımı geriye getirecek. Bırakın Kıbrıs’ı, dünyada dahi bu adama gereken cezayı verecek yasa veya kanun yoktur” diye konuştu.

Yaşar Akçakaya, KKTC’deki mahkeme sürecini sonuna kadar takip edeceklerini, KKTC adaletine güvendiğini ve bu güveninde yanılmamayı umduğunu dile getirdi.

KKTC’deki yargılamanın ardından çıkacak sonuca göre, işin peşini bırakmayacaklarına işaret eden acılı baba, kızının cinayete kurban gitmemiş olsaydı 2 ay sonra mezun olup memleketi Zonguldak Ereğli’ye geri dönüş yapacağını ifade etti.

Tüm ailenin Burcu Okumuş’un geri dönmesini beklediğini ancak böyle bir haber alarak yıkıldıklarını söyleyen Akçakaya, yaşadıkları bu tarifsiz acının, bir babanın yaşayabileceği en büyük acı olduğunu kaydetti.

Yaşar Akçakaya, “Bugüne kadar yemedim, yedirdim. Bir karıncayı bile incitmeyen kızıma böyle mi yapacaktı?” diyerek feryat etti.

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.