1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ACIMIZ BÜYÜK
ACIMIZ BÜYÜK

ACIMIZ BÜYÜK

Ailesine başsağlığı, kendisine Allah’tan rahmet...

A+A-

Kıbrıs Türk spor basınına uzun yıllar hizmet veren ve Kıbrıs Türk Spor Yazarları Derneği’nin (KTSYD) kurucularından olan Omaç Başat yakalandığı amansız hastalığa yenik düşerek dün yaşamını yitirdi.

Başat’ın cenazesi bugün İsmail Safa Camisi’nde öğle namazının ardından kılınacak cenaze namazı sonrası Lefkoşa Kabristanlığı’nda toprağa verilecek.

Omaç Başat, KTSYD kurucularından olup birçok dönem yöneticilik görevi üstlendi. Spor federasyonlarında başkanlık ve yöneticilik görevlerinde bulunan Başat, masa tenisi ve badminton federasyonlarının kurucu başkanı, güreş, basketbol, voleybol ve tenis gibi birçok federasyonun da kurucuları ve başkanları arasında yer aldı.

Başat, KKTC Milli Olimpiyat Komitesi’nde (KKTC MOK) başkanlık ve genel sekreterlik görevi yaptı.

KTSYD’de uzun yıllar dış ilişkiler sorumluluğu görevi üstlenen Başat birçok yayın kurumunda, son olarak Havadis Gazetesi’nde görev yapıyordu.

KTSYD’den Başat’a son veda

Kıbrıs Türk Spor Yazarları Derneği’nin kurucularından olan Omaç Başat için yarın KTSYD Merkez Binası’nda cenaze töreni düzenlenecek.

Saat 11.00’de KTSYD önünde düzenlenecek tören sonrasında Omaç Başat’ın cenazesi öğle namazına müteakip Lefkoşa Kabristanlığında son yolculuğuna uğurlanacak.

Uzun süren gazetecilik ve spor yazarlığı yaşamında Omaç Başat’ın Kıbrıs Gazetesi’ndeki hizmetleri de unutulmazlar arasında yer alıyor. Bir dönem gazetenin spor müdürlüğünü de yapan Omaç Başat’ın kaybından dolayı  spor servisini de üzüntüye boğdu.

Ailesine başsağlığı, Omaç Başat’a da Allah’tan rahmet dileriz. Mekanı cennet olsun.

 

Kıbrıs

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.