1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ACINACAK HALDEYİZ...
ACINACAK HALDEYİZ...

ACINACAK HALDEYİZ...

Binlerce vatandaşın sağlık hizmeti için gittiği Lefkoşa Doktor Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi...

A+A-
 
Lefkoşa’da lağım sorunu mağdur ediyor

Başkentin birçok bölgesi lağım sularına gömüldü. Vatandaş, mikrop yuvası haline dönüşen lağımlı bölgelerden şikayetçi

Başkent Lefkoşa’nın birçok bölgesinde yaşanan lağım sorunu, vatandaşları mağdur ediyor. Pis koku ve sinekten geçilmeyen lağımlı bölgelerin mikrop yuvası haline dönüştüğünden şikayet eden vatandaşlar, olası bir salgın hastalık çıkmasından endişe ediyor.

Marmara bölgesinde Devpa Süpermarket yanından geçen dereye yaklaşık on günden beri dökülen lağım suları vatandaşı mağdur ediyor.

Bölgede yaşayan vatandaşlar, pis koku yüzünden evlerinde oturamaz hale geldiklerini belirterek, sorunlarıyla ilgili Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) ve Çevre Koruma Dairesi’ne şikayette bulunduklarını ancak sonuç alınamadığını belirtti.

Pompa istasyonlarının yetersiz kalmasından dolayı bölgenin lağım suyunun belediye tarafından dereye bırakıldığını anlatan vatandaşlar, lağım suyunun tahliye borusuyla dereye verildiğini savundu.

Belediyeyi arayıp şikayette bulunduklarında “arıza var, mecbur kalındı, sorun giderilene kadar bu devam edecek” şeklinde yanıt aldıklarını kaydeden bölge sakinleri, bölgenin yaşanılmaz bir hale geldiğini vurguladı.

Hastane lağım içinde

Öte yandan binlerce vatandaşın sağlık hizmeti için gittiği Lefkoşa Doktor Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi içerisinde de lağım sorunu yaşanıyor.

Hastanede lağım sularının yarattığı sıkıntının bir türlü giderilemediğini ifade eden vatandaşlar, hastane içerisinde kazılan ve içerisi lağım suyu dolu olan çukurun hem tehlike, hem de kötü kokular saçtığı kaydetti.
Vatandaşlar, hastane gibi bir yerde lağım sorunu yaşanmasının kabul edilebilir bir durum olmadığına dikkat çekti.

Ortaköy’de lağım sorunu

Ortaköy’de bulunan AK 9 Apartmanı sakinleri de yıllardır devam eden lağım sorunu nedeniyle mağduriyet yaşadığını anlatıyor.

Apartman sakinleri, lağım sorunuyla ilgili belediyeye haber vermelerine rağmen bekledikleri çözümü bulamamaktan yakınıyor.

Apartmanın, dört yıl önce belediye tarafından kanalizasyona bağlandıktan sonra lağım sorunuyla tanıştığını kaydeden vatandaşlar, defalarca şikayette bulunmalarına rağmen iki yıl içerisinde sadece bir kez belediye ekiplerinin bölgeye geldiğini, ancak sorunu çözemediklerini söyledi.

Rogarlardan taşan lağım sularının tüm mahalleyi bastığını dile getiren apartman sakinleri, halk sağlığının tehlikede olduğunu belirtti.

Kıbrıs

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.