1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ADA HOSPİTAL BUGÜN AÇILABİLİR
ADA HOSPİTAL BUGÜN AÇILABİLİR

ADA HOSPİTAL BUGÜN AÇILABİLİR

Ada Hospital bugün açılabilir

A+A-

Ada Hospital’ın kapatılma süresi bugün doluyor. Sağlık Bakanı Sucuoğlu, yargının yavaş işlediğini savundu ve "Dava daha erken sonuçlanmalıydı" dedi
 
Elmas TOKAY

Girne’de bazı hamileliklerin yasal olmayan şekilde sonlandırılması olayıyla ilgili olay nedeniyle Sağlık Bakanlığı tarafından polis soruşturması kapsamında üç ay süreyle kapatılan Ada Hospital (Tunçbilek Sağlık Hizmetleri Ltd) isimli özel dal hastanesinin kapatılma süresi bugün doldu. 26 Şubat 2016 tarihinde 3 ay süreyle kapatılan hastane bugünden itibaren hizmet verebilecek.

Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu, yasada bir hastaneyi ikinci kez kapatma gibi bir durumun söz konusu olmadığını kaydederek yargının yavaş işlediğine dikkat çekti.

Başsavcılığa bu konunun ne aşamada olduğuyla ilgili bir yazı yolladıklarını ve görüş istediklerini ancak bu görüşün henüz kendilerine gelmediğini belirten Sucuoğlu, Başsavcılığın kararlarına saygı duyacaklarını kaydetti.

Yargıda geç kalındı

Bakan Sucuoğlu, yargının bu konuda geç kaldığına dikkat çekerek, 90 günlük bir süre geçtiğini ancak henüz bir yargılama sürecinin başlamadığını söyledi. Kısa bir süre sonra mahkemelerin de tatile gireceğini belirten Sucuoğlu, bu durumun rahatsızlık verici olduğunu ifade etti.

Sağlık Bakanlığı’nın üzerine düşen görevi yaptığını ve hastaneyi 90 gün süreyle kapattığını kaydeden Sucuoğlu, Basşavcılık’tan gelecek rapor doğrultusunda hareket edileceğine işaret etti.

Suçlu olan cezasını çekmeli

Bu olayın ülkemizde ilk defa yaşandığına ve toplum vicdanında büyük yaralar açtığına dikkat çeken Sucuoğlu, toplumda ciddi bir depresyon yaşandığına dikkat çekti. Sucuoğlu, bu olayda suçlu olanların suçunu sonuna kadar çekmesi gerektiğine de değinerek, suçsuz olanların ise aylarca mağdur olmaması gerektiğine vurgu yaptı. Sucuoğlu son olarak, yargının daha erken sonuca gitmesi gerektiğini yineledi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.