1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “ADA” OYUNU İSTANBUL'DA BÜYÜK BEĞENİ TOPLADI
“ADA” OYUNU İSTANBUL'DA BÜYÜK BEĞENİ TOPLADI

“ADA” OYUNU İSTANBUL'DA BÜYÜK BEĞENİ TOPLADI

Lefkoşa Belediye Tiyatrosu'nun sahnelediği "ADA" oyununu İstanbul’da seyircisi ile buluşmaya devam ediyor.

A+A-

Lefkoşa Belediye Tiyatrosu'nun sahnelediği "ADA" oyununu İstanbul’da seyircisi ile buluşmaya devam ediyor.

Belediyeden verilen bilgiye göre, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları'nın daveti üzerine İstanbul'da bulunan LBT ekibine, Lefkoşa Belediye Başkanı Kadri Fellahoğlu da katıldı. 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür İşleri Daire Başkanı Abdurrahman Şen'in de katıldığı törende yapılan konuşmalarda,  Lefkoşa Belediye Tiyatrosu'ndan övgüyle bahsedildi.

Başkan Kadri Fellahoğlu törende yaptığı konuşmada, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne ve İstanbul Şehir Tiyatroları'na teşekkür ederek anı plaketi sundu.

Fellahoğlu konuşmasında, Lefkoşa Belediye Tiyatrosu'nun toplumun yüz akı olduğunu belirterek "ADA" oyununda gösterilen üstün sanatsal düzeyi İstanbul seyircisinin coşkuyla alkışlamasından ve kucaklamasından çok etkilendiğini ve duygulandığını vurguladı. 

Fellahoğlu demokrasi, özgürlük, barış, eşitlik ve adalet için direnenleri selamlayarak "ADA" oyununun çok anlamlı mesajlar verdiğinin de altını çizdi. Fellahoğlu konuşmasında, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Şehir Tiyatrolarıyla yeni kültürel ve sanatsal işbirlikleri yapacaklarını da belirtti.
 
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür İşleri Daire Başkanı Abdurrahman Şen ise, Lefkoşa Belediye Tiyatrosu'ndan ve "ADA" oyunundan heyecan duyduklarını, tüm emeği geçenleri saygıyla selamladığını ve sevgiyle de kucakladığını belirterek işbirliğinin geliştirilerek devam edeceğini açıkladı.

Yönetmen Yaşar Ersoy ise, "ADA" oyununu Mandela'ya ve özgürlük, bağımsızlık, eşitlik ve adalet için direnenlere adadıklarını belirtti. Ersoy konuşmasında, totariter baskı rejimlerine karşı özgürlük direnişlerinin süreceğini de belirtti.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.