1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ADA TV'DE ŞOK EYLEM!
ADA TV'DE ŞOK EYLEM!

ADA TV'DE ŞOK EYLEM!

KKTC'nin Dünyaya açılan Pencerelerini Kapattırmayınız!

A+A-

Kanal Sim Genel Müdürü Sami Özuslu, Star Kıbrıs Medya Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Özmen Safa’nın, ülkedeki tüm özel televizyonlara“ Gelin özel TV’leri 24 saat kapatalım ”çağrısına karşın, tüm kanalların birlik olması halinde sonuna kadar mücadeleye hazır olduklarını vurguladı 

İçten ve dıştan gelen haksız rekabet karşısında eriyen Özel Televizyonları Haziran ayında daha kritik bir süreç bekliyor. Haksız rekabetten dolayı oluşan zararlarına karşın İrsen Küçük’ün başbakanlığı döneminde kanallara verilen tazminatın 2 ay sonra kesilmesi söz konusuyken Star Kıbrıs Medya Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Özmen Safa, ülkedeki tüm özel televizyonlara“ Gelin özel TV’leri 24 saat kapatalım ”çağrısında bulundu. Safa, tüm kanalları yaşanan haksızlığa karşı mücadeleye çağırırken, Haziran ayını beklemeden dün gece itibari ile Türksat uydusundan çıkan Kanal Sim Genel Müdürü Sami Özuslu, tüm kanalların birlik olması halinde sonuna kadar mücadeleye hazır olduklarını vurguladı. Özuslu, bazı kanal yöneticilerinin günü kurtarma tavırları yüzünden ülke televizyonculuğunun ciddi bir krizi kapısında bulduğunu ifade ederek, geçmişte örgütlü bir şekilde hareket edilmediğini ancak bu krizi tüm televizyonların yaşayacağını vurguladı. Özuslu, yayıncılıkta yaşanan sıkıntılara da değinerek, devletin üzerine düşeni yapmadığını, haksız rekabeti ortadan kaldırmadığını söyledi. 

HAKSIZ REKABET DEĞİL KATKILAR KALDIRILIYOR 

Türksat uydusundan bu akşam (dün) itibari ile çıktıklarını kaydeden Özuslu, uydu dışındaki mecralardan yayın yapmaya devam edeceklerini ifade etti. Özuslu, “Devlet üstüne düşeni yapmadı. Haksız rekabeti ortadan kaldıramadı. Hem sanayicimiz hem üreticimiz hem de yayıncılık yapan bizler haksız rekabet ile karşı karşıya bırakıldık. Bu haksız rekabet ortadan kaldırılmadığı gibi devletimiz televizyonlara haksız rekabetten oluşan kayıplarına karşın verdiği katkıyı Haziran ayı itibari ile kesme yönünde karar aldı. Bu karara karşı çıktık ancak özel televizyonlara verilen tazminatın kaldırılmasına yönelik kararı engelleyemedik. Ancak bu dünyanın sonu değil. Bundan böyle Kanal SİM Kıbrıs’tan ‘normal anten’le, yani analog yayınlardan izlenmeye devam edilebileceği gibi, tüm Kıbrıs Türk televizyonlarının ve -dağ engeli olmayan yerlerde- tüm Kıbrıs Rum kanallarının da yer aldığı, yüksek kaliteli DVBT’den, yani karasal dijital yayınlardan da izlemek mümkün olacaktır. Ayrıca internet üzerinde de yayınlarımız izlenebilecektir” şeklinde konuştu. 

UYDUYA VERECEĞİMİZE ALT YAPIYA HARCAYALIM 

Kanal Sim Genel Müdürü Sami Özuslu, TV kanallarının uyduda yayın yapmak için yılda 600 Bin TL ödeme yaptığını, tüm kanalların yaptığı ödeme tutarının yılda 5-6 milyon TL’ye tekabül ettiğini belirterek, uydunun sürdürülebilirliği için korkunç rakamlar gerekmektedir. Bu ülkedeki hiçbir kurum bu maliyeti karşılayabilecek durumda değildir. Bunu karşılayabilmesi için başka bir yerden kaynak gerekmektedir” dedi. Özuslu, tüm Avrupa ülkelerinde ve Güney Kıbrıs’ta 5 yıldır DVBT –karasal dijital- yayın yapıldığına dikkat çekerek, “Uydu yayınları için harcadığımız parayı IP yayıncılık için yapılacak çalışmalara, alt yapıyı geliştirmekte, personele harcamalıyız” ifadelerini kullandı. 

HERKES BİRLİK OLURSA BİZ DE VARIZ 

Özuslu, Özel Televizyonlar Birliği eski Başkanı ve Star Kıbrıs Medya Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Özmen Safa’nın , “Gelin özel TV’leri 24 saat kapatalım ”çağrısını saygıyla karşıladığını ancak bunun geç kalınmış bir çağrı olduğunu vurgulayarak nedenlerini açıkladı. Özuslu: “Safa’nın çağrısını iyi niyetli buluyorum ancak geç kalınmış bir çağrı olduğunu düşünüyorum. Biz TV yöneticileri birliktelik sağlayamadık. Meslektaşlarım her türlü eyleme destek verdiğimi çok iyi bilirler. Geçmişte ekran karartma dahil tüm eylemleri birlikte yaptık. Eylem konusunda sicilimiz temizdir. Fakat herkes örgütlülükten aynı şeyi anlamıyor. Günü birlik çıkarlar peşinde koşan arkadaşlarımız geçmişte uyarılar yapmamıza rağmen ne yazık ki birlikteliği sağlayamadılar ve alınan kararları hayata geçirme noktasında bozucu rol oynadılar. Öte yandan Özel Televizyonlar Birliği kısa bir süre öne dağılma noktasına geldi. Kimin yan çizdiğini anlatacak değilim onlar kendilerini iyi bilirler. Her ne kadar Ali Özmen Safa’nın çağrısına tüm kanalların evet diyeceğine inanmasam da yine de herkes “tamam” derse ve sonuna kadar mücadeleyi göze alırsa biz de her türlü mücadeleye varız” şeklinde konuştu. 

KURDA KUŞA YEM OLACAKLAR 

Özuslu, “Bazı arkadaşlarımızın günü kurtarma tavırları yüzünden ülke televizyonculuğu ciddi bir krizi kapısında buldu. Bu krizi herkes yaşayacak. Yayıncı kuruluşlarımız kurda kuşa yem olacak. Büyük sanayi kuruluşlarının yan organları olmayan mahkûm olacak” ifadelerini kullanarak, “ancak biz kurda kuşa yem olmadık ve başka mecralar üzerinden, teknolojinin tüm nimetlerinden yararlanarak yayınlarımızı en iyi şekilde yapmaya devam edeceğiz” dedi. 

DEVLET ÖNGÖRÜYORSA, BRT DE KATILSIN 

Kanal Sim Genel Müdürü Sami Özuslu, BRT’nin de uydudan çıkması gerektiğini ifade ederek, “Devlet, karasal yayıncılık, IP yayıncılığı ön görüyorsa kamu kaynakları ile yayın yapan BRT’nin de buna katılması gerekiyor. BRT’de IP yayıncılığı ile dış dünyaya yayın yapsın. Devletin birçok ekonomik anlamda liberalleştiği dönemde BRT için de böyle bir adım atılsın” dedi. 

Ali Özmen Safa’nın “Gerek Kıbrıs, gerekse Kıbrıs dışındaki izleyicilere, özel televizyonların akıbetini hala daha takdir etmeyen meclisteki siyasilerin dikkatine getirmek ve şu anda bizleri destekleyen siyasilere de güç vermek amacıyla yapmış olduğu çağrı sonrasında, ilk uyarı adımı atıldı 
ADA TV 1 saat karartıldı 

Star Kıbrıs Medya Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Safa’nın “Gelin özel TV’leri 24 saat kapatalım” çağrısı ilk olarak Sim TV tarafından olumlu bulundu. Kanal Sim Genel Müdürü Sami Özuslu, birlik olunması halinde sonuna kadar mücadeleye hazır oldukları mesajı verdi. Öte yandan KKTC’de yayın yapan özel kanalların kapanma tehlikesine karşı Ada TV dün akşam 23:00-24:00 saatleri arasında ekranını karartarak uyarı eylemini gerçekleştirmiş oldu. Diğer özel TV’lerin tepkilerini nasıl ortaya koyacakları merakla beklenirken, bundan sonra atılacak adımlarda buna göre belirlenecek.

Star Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.