1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ADALET!
ADALET!

ADALET!

Aileler birbirine girdi!

A+A-

Diyalog'dan Suna Erden'in haberine göre; Lefkoşa-Güzelyurt Anayolunda 27 Haziran 2016 tarihinde meydana gelen ve 49 yaşındaki Şah Hüseyin Erdem’in ölümüyle sonuçlanan trafik kazasıyla ilgili karar dün açıklanırken, 4 yıl hapislik alan Orhan Dilek’in ailesi ile cezayı az bulan Erdem’in ailesi arasında kavga çıktı.
Anayolda sığınmalı kavşakta bekleyen Erdem’in aracına çarparak ölümüne neden olan 30 yaşındaki Orhan Dilek Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanarak 4 yıl hapse mahkûm edildi. Kararın ardından Dilek’in ailesi ile Erdem ‘in ailesi arasında kavga çıktı. Mahkeme önünde meydana gelen bu üzücü durumu üzüntüyle izleyen vatandaşlar “Ah Adalet” diyerek, ilgililere anlamlı mesajlar gönderdi.


İbre takılı kaldı
Lefkoşa-Güzelyurt Anayolu'nda meydana gelen ölümlü kazanın kararını heyet başkanı Melek Esendağlı okudu. Başkan Esendağlı, öncelikle kazanın meydana geldiği yolun durumunu aktardı. Esendağlı, anayolun çift şeritli olduğunu, sığınmalı kavşak ve kontrollü çember bulunduğunu söyledi. 
Esendağlı, Şah Hüseyin Erdem’in anayoldaki araçlara öncelik hakkı vermek için sığınmalı kavşakta beklediğini, Lefkoşa’ya doğru seyreden sanığın önündeki aracı geçtikten sonra direksiyon hâkimiyetini kaybedip, bordür taşlarına çarptığını daha sonra refüj içerisine girip kavşağa girdiğini, aydınlatma direğine çarptıktan sonra da Erdem’e ait araca vurduğunu ve iki aracın birlikte sürüklenerek çember içerisinde durduğunu anlattı. Esendağlı, kaza sonucu hız ibresinin takılı kaldığını, sanığın hız limiti 65 olan yolda 100 kilometrenin altında 95 kilometrenin üstünde sürüş yaptığını ifade etti.

Kusur sadece sanıkta
Sanığın hızlı ve tehlikeli sürdüğünü, Erdem’e ait araca çarptığını kaydeden Esendağlı, kaza sonucu Erdem’in yaşamını yitirdiğini, yanında yolcu olarak bulunan Selahattin Göksu’nun da yaralandığını söyledi. Sanığın da hafif yaralandığını, aynı gün taburcu edildiğini belirten Esendağlı, olgulara bakıldığında Erdem’in kazaya katkısının ve kusurunun olmadığını vurguladı. Sanık hakkında daha önceden dikkatsiz sürüş ve görüşü engelleyecek yük taşımadan dolayı birçok rapor olduğunu belirten Esendağlı, bunun da sanık aleyhinde değerlendirildiğini söyledi. Esendağlı, sanığın yargılandığı davalardan suçlu bulup 4 yıl hapse mahkum ettiklerini açıkladı. Kararın ardından sanık ile Erdem’in ailesi arasında tartışma çıktı. Sözlü başlayan tartışma arbedeye dönerken, polis olaya müdahale etti. İtişmenin kakışmanın olduğu kavga sonrası Erdem’in eşi ve yakınları polise giderek karşı taraftan şikâyetçi oldu. 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.