1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “ADALET OLMAYAN YERDE ÖFKE OLUR”
“ADALET OLMAYAN YERDE ÖFKE OLUR”

“ADALET OLMAYAN YERDE ÖFKE OLUR”

Ülkedeki intihar vakalarının artması gençlerin gelecek kaygısı ve devlete karşı güvensizlik...

A+A-

 

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Milletvekili Mehmet Çakıcı, “Öğlen Ajansı” programında Cansu Örmeci’nin sorularını yanıtladı. 

Cumhuriyetçi Türk Partisi Birleşik Güçler’in (CTP-BG) Ulusal Birlik Partisi (UBP) ile koalisyona gitme sebebinin, Demokrat Parti Ulusal Güçler’in (DP-UG) TC Yardım Heyeti ile tartışması olduğu iddiasında bulunan Çakıcı, TC Yardım Heyeti’nin gölge bakanlar kurulu gibi olduğunu öne sürdü. Çakıcı, “Bugün CTP-BG intihar etmiştir” dedi. TC Yardım Heyeti’nin hükümetin kararlarını sorgulayamayacağını açıklayan Çakıcı, CTP-BG - UBP koalisyonunu, Türkiye’nin de istediğinin iddia etti. 

Çakıcı, polisin sivile bağlanma önerisini ilk kez TDP’nin verdiğini vurgulayarak “Bizi ülke olarak bu hale getiren bir numaralı parti UBP’dir” dedi. TDP Genel Başkanlığı döneminde CTP-BG’nin, kendisini UBP ile koalisyon yapmakla eleştirdiğini söyleyen Çakıcı, o dönem muhalefette olan CTP-BG’nin, TDP’li hükümeti tehlike olarak gördüğünü ve birçok kesimin kendisine saldırdığını savundu. 

Geçmişte CTP-BG’nin kendisini suçlarken, bugün UBP ile koalisyon yaptığını söyleyen Çakıcı, kendilerinin önceden koyduğu kriterlerin daha net olduğunu ve UBP’nin kriterlere uyamadığını kaydetti. KTHY çalışan haklarının devam etmesini ve polisin sivile bağlanması gerektiğini önceden söylediklerini belirten Çakıcı, CTP-BG’nin geçmişteki dönemde yeteri kadar uzlaşmadığını ifade etti. 

“HÜKÜMET KURMUŞTU BUNLAR” 

DP-UG yerine UBP koalisyonunun tercih edilmesi konusunda Sonay Adem’in doğru söylemediğini belirten Çakıcı, gerekçesini şu şekilde açıkladı: 

“Sayın Sonay Adem’in UBP’nin çok doğru söyleyen parti olduğunu ve DP-UG’nin sürekli fikir değiştirdiği söylemleri doğru değil. Talat döneminde Serdar Denktaş’la ortaklık yapıldı. 

Kamu reformu kabul edilmediği için şaşıran Serdar Denktaş, kamu reformunu gerekçe gösterip ÖRP ile hükümet kurmuştu. Bugünün başbakanı olacak Sayın Kalyoncu, ÖRP’nin kurucularından Sayın Enver’in evinde fotoğraflarla gazete manşetlerindeydi. Bugünkü DP-UG’yi fikir değiştirmekle suçluyorlar fakat DP-UG, TC Yardım Heyeti’nin kaldırılması gerektiğini söyledi. TC Yardım Heyeti, gölge bakanlar kurulu gibidir. Para isteneceği zaman belediyelerimiz ve derneklerimiz elçiliğe gittiğinde yalvarma pozisyonundalar. Heyettekiler kendilerini memur olarak değil, bakan olarak görüyorlar.” 

“ESAS SORUN BÜTÇE” 

Çakıcı, Denktaş’ın 3’e 7 bakanlığı kabul etmesine rağmen CTP-BG’nin UBP ile 5’e 5 bakanlıkta anlaşmasının nedeninin, CTP-BG’nin TC Yardım Heyeti’yle uyumlu olduğunu ve Talat’ın UBP’nin zihniyetinin değiştirilmesi politikası olduğunu vurguladı. 
TC Yardım Heyeti’nin desteğinin KKTC bakanlıkları aracılığıyla yapılması gerektiğini söyleyen Çakıcı, TC Yardım Heyeti’nin CTP-BG – DP-UG hükümetine ambargo koymasının, CTP-BG - UBP koalisyonunun tek gerçek nedeni olduğunu vurguladı. Polisin sivile bağlanacağının göz boyama olduğunu kaydeden Çakıcı, esas sorunun bütçe olduğuna vurgu yaptı. 

“TC YARDIM HEYETİ’NİN DENETLEMEKTEN BAŞKA GÖREVİ YOK” 

Türkiye’nin KKTC’ye karşı tavırlarının değişmesi gerektiğini belirten Çakıcı, TC Yardım Heyeti’nin bütçe konularında karar vermemesi gerektiğini ve heyetin denetlemekten başka görevi olmadığını vurguladı. Elçilikten para almayı başarı olarak göründüğünü ifade eden Çakıcı, projelerin engellenmesine sitem etti. 

“ADALET OLMAYAN YERDE ÖFKE OLUR” 

Çakıcı, ülkedeki intihar vakalarının artmasının gençlerin gelecek kaygısı ve devlete karşı güvensizlik olarak ifade ederek, Kıbrıs’taki belirsizliğin devam ettiğini dile getirdi. Kıbrıs’ın geçmişte yaşanan savaştan dolayı 60’lı yıllardan 74’lü yıllara kadar yaşanan göç ve çatışma travmaları etkilerinin devam ettiğini açıklayan Çakıcı, adalet duygusunun olmadığı yerde öfke olacağının altını çizdi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.