1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “ADALETSİZLİĞE KARŞI BEN DEĞİL BİZ OLALIM”
“ADALETSİZLİĞE KARŞI BEN DEĞİL BİZ OLALIM”

“ADALETSİZLİĞE KARŞI BEN DEĞİL BİZ OLALIM”

"Adaletsizliğe Karşı Ben Değil Biz Olalım" sloganıyla tişörtlü eylem ;

A+A-

GÖÇ YASASI ÇALIŞMA GRUBU OLUŞTURAN KTAMS, EYLÜLE KADAR HER AY MAAŞ ÖDEME GÜNÜNDE EYLEM KARARI ALDI

Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS), Kamu Çalışanlarının Aylık (Maaş ve Ücret) ve Diğer Ödeneklerinin Düzenlenmesi Yasası'nın yürürlükten kaldırılması istemiyle sürdürdüğü çalışmalar kapsamında, "Adaletsizliğe Karşı Ben Değil Biz Olalım" sloganıyla tişörtlü eylem gerçekleştirdi.

KTAMS’tan yapılan yazılı açıklamada, sendika bünyesinde, 47/2010 sayılı yasa kapsamında kamuya istihdam edilen çalışanlarla birlikte "Göç Yasası Çalışma Grubu" oluşturulduğu kaydedildi.

Bu grubun ürettiği düşünce çerçevesinde, 30 Haziran Perşembe günü Mahkemeler, Sayıştay, Merkezi Cezaevi, Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi, Maliye Bakanlığı ve Sivil Havacılık Dairesi- Ercan İtfaiye biriminde ‘Adaletsizliğe Karşı Ben Değil Biz Olalım’ yazılı tişörtlü eylem düzenlendiği belirtildi.

EYLÜLE KADAR HER AYIN MAAŞ ÖDEME GÜNÜNDE TİŞÖRTLÜ EYLEM TEKRARLANACAK

Açıklamaya göre, eylemler eylül ayına kadar her ayın maaş ödeme günü “Göç Yasası” diye nitelenen yasayla yaşanan adaletsizliği vurgulamak amacıyla tekrarlanacak.

Bu eylemler sonrasında, bütçe çalışmalarının başlayacağı eylül ayı itibarıyla eylemlilik ve grev süreci artırılarak mücadeleye devam edileceği belirtilen açıklamada, hükümete görüşme çağrısı da yapıldı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.