1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “ADALI’NIN DÜŞÜNCELERİ BİZLER İÇİN IŞIK OLMUŞTUR”
“ADALI’NIN DÜŞÜNCELERİ BİZLER İÇİN IŞIK OLMUŞTUR”

“ADALI’NIN DÜŞÜNCELERİ BİZLER İÇİN IŞIK OLMUŞTUR”

“ADALI’NIN DÜŞÜNCELERİ BİZLER İÇİN IŞIK OLMUŞTUR”

A+A-

 Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Gençlik Örgütü, Kutlu Adalı’nın gösterdiği ışık doğrultusunda verilen mücadelenin kararlılıkla devam edeceğini açıkladı.

TDP Gençlik Örgütü, Kutlu Adalı’nın ölüm yıldönümü nedeniyle yayınladığı açıklamada, mücadele yolunda, toplumun daha ileriye taşınması ve daha seküler bir yapıyla kendi kendini yönetebilme erkine ulaşması yolunda ilkelerden sapmadan yürüneceği vurgulandı.

Açıklamada, “Tam 18 yıl önce Kıbrıs'ın demokrasisine büyük bir darbe vuruldu. 6 Temmuz 1996 yılında gazeteci, yazar, şair Kutlu Adalı evinin önünde öldürüldü. Ne acıdır ki, en büyük silahı kalemi ve düşünceleri olan Adalı'nın katili/katilleri hala bulunup yargı önüne çıkarılamadı. Bununla birlikte, ne o dönemde, ne de sonrasında, bu olayın takibi yetkili mercilerce yeterince yapılmadı ve olay toplumun zihninde açık olmasına rağmen, olaya karşı farkındalık bilinçli olarak azaltıldı” denildi.

Adalı'nın düşüncelerinin kendileri için bir yol ve mücadelenin temelini oluşturduğunu vurgu yapılan açıklama, şöyle devam etti:

“TDP Gençlik Örgütü olarak, Kutlu Adalı, Ahmet Muzaffer Gürkan ve Ayhan Hikmet gibi aydınların mücadele yolunda devam edeceğimizi ve tek kaygımızın toplumun daha ileriye gitmesi, daha seküler bir yapıyla kendi kendini yönetebilme erkine ulaşması olduğunu belirtir, bu yolda ilkelerimizden sapmadan yürüyeceğimizin sözünü veririz”

TAK

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.