1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ADAM ÖLDÜRMEK İÇİN GİZLİ İTTİFAK!
ADAM ÖLDÜRMEK İÇİN GİZLİ İTTİFAK!

ADAM ÖLDÜRMEK İÇİN GİZLİ İTTİFAK!

8 gün daha tutuklu kalacaklar;

A+A-

Mağusa’da geçtiğimiz Cumartesi günü meydana gelen kurşunlama olayında soruşturma devam ediyor.

 

Mağusa’da geçtiğimiz Cumartesi günü meydana gelen kurşunlama olayında soruşturma devam ediyor. Good Night Gece Kulubü’nde garson olarak çalışan zanlı Onur Konuk’un kanunsuz olarak tasarrufunda bulundurduğu tabanca ile FS 050 plakalı araca öldürmek kastı ile 7 el ateş açtığı yeniden kaydedildi. Olayla ilgili tutuklanan 5 zanlı dün yeniden Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı.

Mağusa’da geçtiğimiz Cumartesi akşamı meydana gelen kurşunlama olayında tutuklanan zanlı Onur Konuk, Kaan Taşken Önsal, Esat Cabbar Gözalıcı, Ahmet Altundemir ve Mehmet Demiray almış oldukları tutukluluk süresinin dolmasının ardından dün yeniden Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı. “Adam öldürmeye teşebbüs”, “Adam öldürmek için gizli ittifak kurmak”, “Kanunsuz ateşli silah ve patlayıcı madde tasarrufu”, “Kanunsuz ateşli silah ve patlayıcı madde kullanma ve taşıma”, “Kasti hasar” ve “Meskun mahalde ateş açma” suçlamalarıyla ilgili olarak mahkemeye çıkarılan zanlıların tutukluluk süresi 8’er gün daha uzatıldı.

YAŞAR OCAK’I ÖLDÜRMEKTEN VAZGEÇİP PATRONUNU ÖLDÜRMEK İSTEDİ…

Meselenin tahkikat sorumlusu Müfettiş Muavini Faysal Güden, Goodnight Gece Kulubünde garson olarak çalışan zanlı Onur Konuk’un 22 Ağustos tarihinde 15 Ağustos Bulvarı üzerinde kanunsuz olarak tasarrufunda bulundurduğu tabanca ile  zanlı Kaan Taşken Önsal’ın kullanımında bulunan ve içerisinde zanlı Esat Cabbar Gözalıcı’nın da yolcu olarak  bulunduğu FS 050 plakalı araca öldürmek kastı ile 7 el ateş açtığını anımsattı.

Zanlı Konuk’un olay yerinden zanlı Ahmet Altundemir’in kullanımındaki DM 420 plakalı araç ile kaçtığını belirten Güden, zanlı Konuk’un Ak-Un Market önünde polis ekiplerince tutuklanmak istediği sırada havaya 2 el ateş açtığını ve akabinde olay yerinden yaya olarak kaçtığını söyledi. Güden, zanlı Konuk’un ayni gün tespit edilerek tutuklandığını anımsatarak, tabanca üzerinde yapılan incelemede daha önceden Polis Memuru Orhan Demir’in çalınan silahı olduğunun ortaya çıktığını açıkladı.

Güden, daha sonra zanlı Konuk’tan yapılan soruşturmada söz konusu tabancanın kendisine zanlı Mehmet Demiray’a ait evde zanlı Kaan Taşken Önsal tarafından Yaşar Ocak’ı öldürmesi için verildiği ve yine zanlı Önsal tarafından zanlı Konuk’un, Yaşar Ocak’ın kullandığı güzergah üzerine getirilip bırakıldığının öğrenildiğini belirtti. Zanlı Konuk’un, zanlı Önsal’ın kendisine tuzak kurduğunu düşünerek Yaşar Ocak’ı öldürmekten vazgeçtiğini belirten Güden, zanlı Konuk’un o esnada yoldan geçen zanlı Önsal’a ateş açtığını söyledi.

4 ADET UYUŞTURUCU OLDUĞUNA İNANILAN HAP VE 1 TABANCA DAHA BULUNDU

Müfettiş Muavini Faysal Güden, tüm zanlıların ayni gün tutuklanarak 23 Ağustos tarihinde Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldıklarını ve aleyhlerine 3’er günlük tutukluluk süresi tesmin ettiklerini anımsattı. Güden, 3 günlük süre içerisinde zanlı Mehmet Demiray’a ait evde yapılan aramada yatak odasında şilte altında 1 adet Baretta marka 9 mm çapında tabanca bulunduğunu, zanlı Ahmet Altundemir’in ise DM 420 plakalı aracında yapılan aramada ise uyuşturucu olduğuna inanılan 4 adet hap bulunduğunu açıkladı.

Bu aşamada mesele ile ilgili olarak geniş çaplı bir soruşturma başlatıldığını belirten Güden, Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü ekipleri ile istişare içinde olduklarını söyledi. Güden, telefon dökümlerinin alınacağını, tabancaların ve olay yerinden toplanan boş kovanların balistik incelemeye gönderildiğini, tabancaların üzerinde parmak izi incelemesinin başlatıldığını ve bir çok kişiden ifade alındığını belirtti. Mesele ile ilgili olarak yürütülen tahkikatın geniş çaplı olarak devam ettiğini yineleyen Güden, tüm zanlıların 8’er gün daha poliste tutuklu kalmalarını talep etti.

8 GÜN DAHA

Mağusa Kaza Mahkemesi Yargıcı Banu Soyer, zanlı Onur Konuk, Kaan Taşken Önsal, Esat Cabbar Gözalıcı, Ahmet Altundemir ve Mehmet Demiray’ın tahkikat maksatları bakımından 8’er gün daha poliste tutuklu kalmalarına emir verdi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.