1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ADAM ÖLDÜRMEKTEN YARGILANDI!
ADAM ÖLDÜRMEKTEN YARGILANDI!

ADAM ÖLDÜRMEKTEN YARGILANDI!

Uyuşturucu ve alkol tesiri altında...

A+A-

Güney’de Kıbrıs’ta uyuşturucu tesiri altında araba kullanan ve 25 yaşındaki bir gencin ölümüne neden olan taksici ilk kez adam öldürme suçlamasıyla yargılanarak 6 yıla mahkum oldu.

Kokain, cannabis ve alkol tesiri altında kaza yapıp 25 yaşındaki bir kişinin ölümüne sebep olan ve tarihte ilk kez “ölümlü kazaya sebebiyet vermek”ten değil, “adam öldürmek”ten yargılandı…Güney Kıbrıs’ta uyuşturucu etkisindeyken trafik kazası yapan ve bir kişinin ölümüne neden olan 50 yaşındaki taksi sürücüsü tarihte ilk kez “ölüme sebebiyet vermekten” değil, “adam öldürmekten” yargılandı ve altı yıl hapse mahkum oldu.

Ioannis Kyriakides adlı taksici, bir trafik kazasında, tarihte ilk kez “adam öldürmek” suçlamasıyla yargılandı.

Rum medyasının haberine göre Limasol Mahkemesi, iki yıl önce kullandığı araçla, 25 yaşındaki  Stefanos Georgiou’nun kullandığı araca arkadan vuran ve Georgiou’nun ölümüne sebep olan Kyriakides’in uyuşturucu ve alkol etkisiyle kazayı yaptığını belirledi.

Mahkemede “trafik kazası nedeniyle ölüme sebebiyet vermek”le değil, doğrudan “adam öldürmekle” suçlanan Kyriakides’e altı yıl hapis cezası verilmesi, Rum basınında geniş yer aldı. Çeşitli radyo programlarında tartışıldı.

Kaza, 30 Ekim 2015 tarihinde Limasol’un Enaerios bölgesinde kırmızı ışıkta bekleyen bir araca, öteki bir aracın, hiç durmayarak, çok şiddetli şekilde arkadan vurması sonucu meydana gelmişti.

Kaza sonrası yapılan kontrollerde, taksi sürücüsü Kyriakides’in hem kokain, hem cannabis hem de alkollü olduğu belirlenmişti.

Kyriakides, Kıbrıs’ta, bir trafik kazasında ilk kez “adam öldürmek” suçlamasıyla karşılaşan kişi olmuş ve “ömür boyu hapis” cezası talebiyle yargılanmıştı.

Güneyde adam öldürmeye verilebilen en yüksek ceza, ömür boyu hapislik.

İngiltere’de yas değişikliği

Bu arada İngiltere’de geçtiğimiz ay yürürlüğe giren yeni bir uygulamaya göre, aşırı sürat ya da uyuşturucu ve alkol tesiri altındayken ölüme sebep olan kaza yapanlar ömür boyu hapis cezası alabilecek. Cep telefonuyla konuşurken kaza yapanlar da aynı şekilde cezaya çarptırılabilecek.

İngiltere’de daha önce tehlikeli veya alkol ya da uyuşturucuya bağlı dikkatsiz sürüş nedeniyle kazaya sebebiyet verenler, tıpkı Güney Kıbrıs’ta olduğu gibi, “ölüme sebep olmak”la suçlanıyordu. Artık, “adam öldürmek”le suçlanabilecek ve cezaları da “ömür boyu hapse” kadar uzanabilecek. Yeni uygulama, İngiltere yanında, İskoçya ve Galler’de de geçerli olacak.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.