1. HABERLER

  2. MAGAZİN

  3. 'ADAM ÖLECEK, NİYE GELDİN'
'ADAM ÖLECEK, NİYE GELDİN'

'ADAM ÖLECEK, NİYE GELDİN'

Büyük insafsızlık! Adile Naşit'in eşini bu halde buldular

A+A-

Cemal İnce’nin sevenleri ve komşuları, yaşlı bakım evinde kendisine iyi bakılmadığını iddia ettiler. Konuyla ilgili konuşan Eray Dursun “Cemal amcayı ben bir misafirliğim sırasında tanıdım. Kimsesi yok. Her sene buraya geldiğimde kendisiyle görüşürdüm. Özellikle telefon numaramı bıraktım kendisine. 'Cemal amca kimsen yok. Bir şey olduğu zaman beni ararsın' dedim.

Uzun süredir kendisine ulaşamayınca, merak ettim. Kaldığı yerde komşularını aradım. Dediler ki huzur evine gitti o. Huzur evinde de kötü muamele gördüğünü söylediler. Ben de dayanamadım. Bursa’dan motoruma atladım. Kaldığı huzur evini buldum. Kendisini odada gördüğümde, oranın görevlileri beni zorla dışarı çıkardılar. Jandarmayı aradım. Adamı ölüme terk etmişlerdi orada. Bana resmen dediler ki 'adam ölecek, niye geldin ziyarete.' Jandarma’ya gittikten sonra, Bekir amca var, kendisinin yakını. Beni telefonla aradı. Edremit Devlet Hastanesi'ne bırakmışlar Cemal amcayı.

Özel bakım evi olduğu halde başında hiçbir refakatçi yok. Adam kimsesiz zaten. Oraya atmışlar. Burası özel bir bakım evi. Parasını da almayı biliyorsun. Daha önce kendisini buraya hastaneye getirip maaş günü geldiğinde maaşını kimse almasın diye iptal ettirmişler. Aynı zamanda kendisi gazi. Maddi olarak geliri de var. 3 tane maaşı var. Hiçbir şekilde ihtiyacı da yok. Bakım evinin parasını da ödüyor. Kendisini yolcu ettiğimizde kendi arabasına binerek gitmişti. 8 ay öncesinin resimleri de var. 8 ayda bu adam bu hale nasıl geldi. Ben hayret ediyorum" dedi.

Dursun ayrıca, “Doktoru ile görüştüğümde, bakımsız, vitaminsiz, sıvısız kaldığını söyledi" dedi.
İnce’nin 8 aydan bu yana kaldığı yaşlı bakım evi yöneticileri ise açıklama yapmak istemezken, Cemal İnce’nin bir süre önce emboli rahatsızlığı geçirdiği, daha sonrasında ise üriner sistem rahatsızlığı nedeniyle 15 Haziran tarihinde hastaneye yatırılarak 28 Hazirana kadar burada kaldığı, sonrasında taburcu edildiği ve tekrar yaşlı bakım evine geri döndüğü, bir gün sonrasında ise tekrar rahatsızlanarak Edremit Devlet Hastanesi'ne kaldırıldığı bildirildi. Hiçbir akrabası olmayan İnce’nin maaş ve banka kartlarının üçüncü şahıslarda olduğunun tespiti üzerine de bakım evi olarak savcılık kanalıyla bu kartların iptali ve kendisine devlet tarafından vasi tayin edilmesi için girişimlerde bulunulduğu öğrenildi.

Kamera ve fotoğraf kaydı olmadan İHA muhabirlerine gezdirilen yaşlı bakım evinde doktor ve hemşire çalıştırıldığı, genel hijyen kurallarına uyulduğu, bakıma muhtaç kişilere bakımlarının yapıldığı gözlemlendi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.