1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ADANA'DAN KKTC'YE FERİBOT PROJESİ
ADANA'DAN KKTC'YE FERİBOT PROJESİ

ADANA'DAN KKTC'YE FERİBOT PROJESİ

KKTC'ye Feribot Projesi

A+A-

Adana’ya bağlı Karataş ilçesinin Belediye Başkanı Boğaçhan Ünal, ilçeden KKTC'nin Gazimağusa kentine düzenlenmesi planlanan feribot seferi projesinin fizibilite çalışmalarının tamamlandığını bildirdi.

Ünal, belediye binasında düzenlediği basın toplantısında, ilçeden KKTC'nin Gazimağusa şehrine feribot seferleri düzenlenmesiyle ilgili proje yürütüldüğünü söyledi.

Projeyle ilgili bilgi veren Ünal, şunları kaydetti:

"Karataş'tan KKTC'nin Gazimağusa  kentine düzenlenmesi planlanan feribot seferi projesinin fizibilete çalışmaları tamamlandı. Fizibilite çalışmalarının tamamlanmasıyla ilk adım belediye olarak bizim tarafımızdan atıldı. Bundan sonra yatırımcılara ve devlet yetkililerine düşüyor. Proje, Karataş'ın gelişmesi yönünde atılacak iyi bir adım. Projenin gerçekleşmesiyle Akdeniz'in denize açılan yepyeni bir kapısı olacak. KKTC ile Karataş arasında kurulacak bağ ile tarımsal ihracatta, turizmde, ilçemizin nüfusunda büyük oranda gelişim sağlanacak."

"MAĞUSA 3 SAATE DÜŞECEK"

Projenin, mevcut fiziki olanaklarla gerçekleşmesini engelleyecek hiçbir unsur bulunmadığını savunan Ünal, "Projenin Karataş-Gazimağusa  arasında hayata geçmesiyle Suriye ve diğer ülkelere de seferler düzenlenecek. Proje mevcut liman içerisinde gerçekleştirilebilir. Taşucu Limanı ile kıyaslandığında 20 deniz mili mesafe ile KKTC'ye daha yakın olacak. Vatandaşlar buradan 3 saatte Gazimağusa’ya ulaşacak" diye konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.