1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ADANALI SERDAR, ROMEN MARİUS OLDU
ADANALI SERDAR, ROMEN MARİUS OLDU

ADANALI SERDAR, ROMEN MARİUS OLDU

Adanalı Serdar, Romen Marius oldu

A+A-

İngiltere’den sahte pasaport getiren, Mahsur Kazan ve bu pasaportu Avrupa’ya gidebilmek için Akyar Kara Giriş Kapısı’nda tedavüle sürmeye çalışan Serdar Güzel tutuklandı
 
Ahmet İLKTAÇ

İngiltere’den sahte Romen pasaportu getiren Mahsur Kazan ve bu pasaportu Avrupa hayallerini gerçekleştirmek adına, Mağusa Akyar Kara Giriş Kapısı’nda tedavüle süren Adanalı Serdar Güzel, polis tarafından tutuklandı.

Serdar Güzel, Marius Martenius adına düzenlenen sahte Romen pasaportuyla Güney Kıbrıs’a geçmek istedi.

Mahkeme huzuruna çıkarılan her iki zanlı da soruşturma maksatlı 2 gün süreyle poliste tutuklu kalacak.

Suçlarını kabul ettiler

Gazimağusa Kaza Mahkemesi nöbetçi Yargıcı Ayşen Toroslu huzurunda görüşülen tutukluluk duruşmasında İddia Makamı Başsavcılık adına davayı yürüten Savcı Mustafa İldeniz, Gazimağusa Polis Müdürlüğü Adli Şube Amirliği’nde görev yapan polis memuru Ersoy Saydağ’ı tanık olarak dinletti.

Tanık polis Ersoy Saydağ, zanlıların 16 Ocak 2016 tarihinde Gazimağusa’da Akyar Kara Giriş Kapısı’nda meydana gelen “Resmi sahte belgeyi tedavüle sürme” ve “Başkasının kimliğine bürünme” suçlarına methaldar olduklarını söyledi.

Polis memuru, 16 Ocak 2016 tarihinde zanlı 1 Mahsur Kazan’ın İngiltere’den KKTC’ye geldiğini, Mahsur Kazan’ın, KKTC’ye geldiği gün beraberinde getirdiği Marius Martenius adına düzenlenen sahte Romen pasaportunu daha önceden konuşup Avrupa’ya gitmesi için yardım edeceği konusunda anlaştığı zanlı 2 Serdar Güzel’e verdiğini bildirdi.

Ersoy Saydağ, zanlı 2 Serdar Güzel aynı gün Gazimağusa’da Akyar Sınır Kapısı’na giderek tasarrufunda bulundurduğu sahte pasaportu, görevli bulunan muhaceret memuruna vererek tedavüle sürüp, başkasının kimliğine büründüğünü açıkladı.

Her iki zanlının da aynı gün tespit edilerek tutuklandıklarını ifade eden tahkikat memuru, zanlıların gönüllü ifade vererek suçlarını kabul ettiklerini dile getirdi.

Zanlıların verdiği ifadelerin teyit ve tekzibinin yapılması gerektiğine vurgu yapan tanık polis, zanlı 1 Mahsur Kazan’ın KKTC vatandaşı, zanlı 2 Güzel’in ise Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olup KKTC’de turist olarak bulunduğunu açıkladı.

Zanlıların serbest kalmaları halinde tahkikata etki edebileceklerini bildiren polis memuru, bu bağlamda zanlıların soruşturma amaçlı 3 gün süre ile poliste tutuklu kalmalarını talep etti.

Savcı Mustafa İldeniz talep edilen süreyi 2’şer gün ile sınırlandırdı.

Yargıç Ayşen Toroslu, zanlıların 2’şer gün süreyle poliste tutuklu kalmalarını emretti.

Kıbrıs

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.