1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “ADANIN BÜTÜN ETRAFINDAKİ DENİZLER GÜNEY’İN DEĞİL”
“ADANIN BÜTÜN ETRAFINDAKİ DENİZLER GÜNEY’İN DEĞİL”

“ADANIN BÜTÜN ETRAFINDAKİ DENİZLER GÜNEY’İN DEĞİL”

“ADANIN BÜTÜN ETRAFINDAKİ DENİZLER GÜNEY’İN DEĞİL”

A+A-

CUMHURBAŞKANI EROĞLU: “BİZ KKTC TOPRAKLARINA NE KADAR YATIRIM YAPARSAK O KADAR BİZİMDİR”

“ADANIN BÜTÜN ETRAFINDAKİ DENİZLER GÜNEY’İN DEĞİL”

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, “Biz KKTC topraklarına ne kadar yatırım yaparsak, altyapısını ne kadar güzelleştirirsek o kadar bizimdir” dedi.

Cumhurbaşkanı Eroğlu,  Türkiye’nin sismik araştırma gemisini bahane ederek Rum tarafının müzakereleri askıya aldığına dikkat çekerek,  Akdeniz’de yıllardır sismik araştırmalar yapıldığını vurguladı ve “Adanın bütün etrafındaki denizler Güney’in değil” diye konuştu.

“Müzakere masasında şu anda sadece biz kaldık” diyen Eroğlu, Rum tarafının müzakereler konusunda ortaya koyduğu ön koşullara değindi. Eroğlu; “Ön koşul koymak, anlaşmaya niyeti yok demektir” dedi.

Eroğlu,  Güney Kıbrıs’ta seçilen her yeni liderin  müzakerelerde sağlanan  önceki ilerlemeleri kabul etmediğini belirterek, bu şekilde müzakerelerde bir yere varılamayacağına işaret etti.

Binatlı Spor Kulübü’nün yeni binası düzenlenen törenle açıldı.

Açılış  törenine Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Hasan Taçoy,  bazı milletvekilleri, diğer yetkililer, kulüp yöneticileri ve futbolseverler katıldı.

EROĞLU

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu törende yaptığı konuşmada,  1940 yılında kurulan Binatlı Yılmaz Spor Kulübü’nün varlığını devam ettiren nadir kulüplerden biri olduğunu belirterek,  kulübe sahip çıkan yönetici ve sporcuları kutladı.

Eroğlu, Binatlı’nın sahip olduğu tesis ve altyapıların önemine işaret ederek   altyapısı olmayan kulüplerin başarılı olmasının kolay olmadığını söyledi.

Kendisinin de Mağusa Türk Gücü’nde 15 yıl kulüp başkanlığı yaptığını anlatan Eroğlu,  futbol ve sporun ayrı bir sevgi olduğunu kaydetti.

Günümüzde kulüplerin kendilerini idame ettirebilmeleri için maddi kaynak gerektiğini söyleyen Eroğlu, ekonomik kuruluşlar ve iş adamlarının kulüplere sahip çıkması gerektiğini ifade etti.

Kendisinin de bir dönem kalecilik yaptığı kaydeden Eroğlu, “Siyasi hayatımda da gol yememeye çalıştım” diye espri yaptı.

Cumhurbaşkanı Eroğlu konuşmasından önce istek üzerine kulüp binasının bahçesine ağaç dikti.

ÇANGAR

Binatlı Yılmaz Spor Kulübü Onursal Başkanı Mehmet Çangar da istek üzerine daha önce teklif ettiği gibi kulüp için herhangi bir tesis yapılacaksa Güzelyurt’taki arazisini kulübe vermeye hazır olduğunu belirtti.

NEŞE

Kulüp Başkanı Orsal Neşe de kulüp binasının yapımı ile  büyük bir ihtiyacı karşıladıklarını  belirtti.

Neşe , ambargoların kalkma ihtimaline karşı kulüplerin altyapılarının da buna hazırlıklı olması gerektiğini kaydetti.

Törende ayrıca, bakanlık yaptığı dönemde kulübe tesislerin kazandırılmasında katkıları bulunan eski bakanlardan Günay Caymaz’a da plaket verildi.

Plaketi alan Caymaz, ahde vefanın unutulduğu bir ülkede plaket verilmesinin kendisini çok mutlu ettiğini söyledi.

Caymaz,  bakanlık yaptığı dönemdeki hizmetleri görev bilinciyle yerine getirdiğini söyledi.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.