1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. ADAVİYYE MEYDANI, "AÇIK MEZARLIĞA" DÖNÜŞTÜ
ADAVİYYE MEYDANI, "AÇIK MEZARLIĞA" DÖNÜŞTÜ

ADAVİYYE MEYDANI, "AÇIK MEZARLIĞA" DÖNÜŞTÜ

Mısır'da ordunun yönetime el koymasının ardından darbe karşıtı gösterilere ev sahipliği yapan Rabiatul Adaviyye Meydanı, göstericilerin keskin nişancılar tarafından hedef alınmasının ve göstericiler üzerine rastgele açılan ateş sonucu açık mezarlığa dönüş

A+A-

Mısır'da ordunun yönetime el koymasının ardından darbe karşıtı gösterilere ev sahipliği yapan Rabiatul Adaviyye Meydanı, göstericilerin keskin nişancılar tarafından hedef alınmasının ve göstericiler üzerine rastgele açılan ateş sonucu açık mezarlığa dönüştü.

Göstericilerden Muhammed Abdulvehhab (25), binanın çatısında konuşlanmış keskin nişancıya işaret ederek, "Artık ölümden korkmuyoruz. İstiyorlarsa bizi öldürsünler ancak meydanları onlara bırakmayacağız" dedi. Ülkesindeki olaylardan önce gelecek Kurban Bayramı'nda evlenmek üzere hazırlıklar yaptığını ifade eden Abdulvehhab, şimdi ise kendisini ölüm için hazırladığını söyledi.

Rabiatul Adeviyye Meydanı Basın Merkezi'nde çalışan Muhammed Vecdi ise meydanda erkeklerin yanı sıra çok sayıdaki kadın ve çocukların kararlı mücadelesine dikkati çekerek, "Meydanda babalarının kim olduğunu bilmediğim 2 çocuk, erkeklere yakışır direniş sergiliyorlardı. Meydanda yanyana dizilmiş cesetlerden de korkmuyorlardı" diye konuştu.

Vecdi, basın merkezi için ayrılan kısmın önünde biriken cesetlere işaret ederek, "Merkezin yanı sıra şehitlerin cesetlerini, mescid ve sahra hastanesine de koyuyoruz" dedi. Keskin nişancıların atışlarıyla hayatını kaybedenlerin cesetleri için basın merkezi, mescid ve sahra hastanesinin de yeterli olmadığını dile getiren Vecdi, "Rabiatul Adaviyye'nin tamamı açık mezarlığa dönüşse de yolumuzdan geri dönmeyeceğiz. Ya onurlu bir şekilde yaşarız ya da ölürüz" şeklinde konuştu.

Öte yandan Müslüman Kardeşleri Teşkilatı (İhvan) liderlerinden Muhammed Biltaci, Mısır güvenlik güçlerini özellikle sahra hastanesindeki ilaç depolarını yıkmak ve yaralıların ambulanslara ulaşmasını engellemekle suçladı.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.