1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ADAYLAR OY, ESNAF HİZMET BEKLİYOR
ADAYLAR OY, ESNAF HİZMET BEKLİYOR

ADAYLAR OY, ESNAF HİZMET BEKLİYOR

Belediye Başkanı adayları, daha fazla oy almak için çarşı-esnaf gezerken, sandıkta tercihini yapacak olan esnaf ise hizmet bekliyor

A+A-

Kuzey Kıbrıs belediye başkanlığı seçimlerine hazırlanırken, 2014 Yerel Kuruluş Organları Genel Seçimi”nde belediye başkanlığına, meclis üyeliklerine, muhtarlıklara ve ihtiyat heyeti üyeliklerine aday olanlar önceki gün başvurularını ilçe seçim kurullarına yaptı. Seçim yarışının başlaması ile belediye başkanı adayları da seçim turlarına başladı. Adaylar halkı ve esnafı ziyaret edip, seçimde oy almayı umut ederken, esnaf ise seçilecek belediye başkanından hizmet bekliyor.

HERKESİN BEKLENTİSİ AYNI: HİZMET

Lefkoşa Arasta Çarşısı esnafı, seçilecek kişinin halka hizmet etmesini istiyor. Kimi esnaf, başkentin ve Arasta Çarşısı’nın temizlik açısından yetersiz olduğunu, seçilecek başkanın bu konuda radikal adım atmasını isterken, kimi esnaf ise belediyenin çarşının canlanması için çalışma yapmasını istiyor.

“ALDIĞI PARANIN HAKKINI VERSİN”

SÜLEYMAN POLİLİ: “Aldıkları paranın karşılığını versinler halka yeter. Çarşımız çöpten geçilmiyor.Yayalaştırma projesi hayata geçti ancak denetim yapılmıyor.Yasak olan bölgelere araçlar girmeye çalışıyor.Burada görevli olan zabıtalar ise işlerini yapmıyor.Park yeri sonunu halen çözülmedi.Kaçak park yerleri varken,düzenli bir yapı beklemek mümkün değil.Bizim tek isteğimiz seçilecek belediye başkanının halktan adlığı paranın karşılığını vermesi.Eğertemizlik,aydınlatma,sağlık hizmetleri için para alınıyorsa,bu halk vergi veriyorsa karşılığını almalı.Yapmaları gerekeni yapsınlar başka bir şey istemiyoruz.”

“SORUNLARI ÇÖZSÜN”

a1-002.jpg

ÖZKAY ERTAYFUR: Arasta Çarşısı’nın kapatılması iyi oldu ancak denetim olmadığı için sorun yaşanıyor. Bazıları neredeyse yolun ortasına kadar masa ve sandalye koyuyor. Motorlu araçların girmesi yasakken, denetimsizlikten dolayı buraya halen araçlar girmeye çalışıyor. Biz seçilecek belediye başkanında çarşımızı düzene sokmasını ve Surlariçi bölgesinin canlanması için çalışma yapmasını bekliyoruz. Öte yandan temizlik hizmetleri yeterli düzeyde olmadığı için buraya gelen turistlere karşı mahcup oluyoruz. Belediyenin bu konuda da önlem almasını bekliyoruz.”

“VERİLEN SÖZLERİ TUTACAK BİRİ”

a2-002.jpg

ÖZLEM CENGİZ: “Seçilecek belediye başkanı ilk etapta çarşımızın ışıklandırmasını, temizliğini ve buranın en acil ihtiyacı ve turistler için gerekli olan tuvalet sorununu halletmesini istiyoruz. Dağ gibi olan ve toplanmayan çöplerden dolayı sinekler türemeye başladı. Belediyenin çöp toplama çalışmasını düzene sokmasını bekliyoruz.Bekliyoruz ancak umudumuz yok. Seçimlerde herkes yüzlerce vaat veriyor,koltuğa oturunca da hemen unutuyor. Hiç kimse hiçbir şey yapmıyor. Umarım seçilecek belediye başkanı bizim için güzel şeyler yapar.”

“PIRIL PIRIL BİR LEFKOŞA”

a3-002.jpg

ERSOY BULLİCİ: “Karşı olduğum yayalaştırma projesini iptal etmesini bekliyorum. Öte yandan Lefkoşa’ya sahip çıkan, sendikalarla ve işçilerle barışık, belediye çalışanlarının özlük hakkını koruyacak ve haklarını verecek bir başkanın seçilmesini istiyorum. Ayrıca başkentimizi pırıl pırıl yağacak, güzelleştirecek işler yapılmasını umuyorum.”

“ÇARŞIMIZ İÇİN HİZMET BEKLİYORUZ”

a4-001.jpg

CEMALİYE BAĞCIOĞULLARI: “Tek bir isteğimiz var çağdaş kentlerde olduğu gibi başkent ve arasta esnafına iyi hizmet verecek bir başkan diliyoruz. Yayalaştırma projesi gerçekleştirildiğinde, etkinlikler düzenleneceği, çarşının canlanması için çalışmalar yapılacağı söylendi. Ancak bunların hiçbiri olmadı. Öte yandan çarşımızın temizliği ve bakımı da yetersiz düzeyde. Umarım seçilecek başkan hem esnaf hem de Lefkoşa halkı için güzel şeyler yapar. Çarşımızın canlanması için verilen sözler yerine gelir.”

Star Kıbrıs

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.