1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ADAYLIK İÇİN SON BAŞVURU TARİHİ 1 ARALIK CUMA GÜNÜ
ADAYLIK İÇİN SON BAŞVURU TARİHİ 1 ARALIK CUMA GÜNÜ

ADAYLIK İÇİN SON BAŞVURU TARİHİ 1 ARALIK CUMA GÜNÜ

Adaylık için son başvuru tarihi 1 Aralık Cuma günü

A+A-

Yüksek Seçim Kurulu’ndan yapılan açıklamada;
7 Ocak 2018 tarihinde yapılacak olan 2018 Milletvekilliği Erken Genel Seçiminde adaylık için 1 Aralık 2017 Cuma günü Devlet daireleri için uygulanan çalışma saati sonuna kadar başvurulması gerekmektedir.

Siyasal Partilerin, aday listelerinde gösterilen adayların doğum yerlerini, doğum tarihlerini, anne – baba adı ve soyadlarını Kurula bildirmeleri ve başvuruları ile birlikte aşağıda belirtilen belgeleri sunmaları Yasa gereğidir.

1. Aday olacak kişilerden temin edilecek Anayasa’nın ve değiştirilmiş şekliyle 5/1976 sayılı Seçim ve Halkoylaması Yasası’nın adaylık için aradığı koşul ve nitelikleri haiz olduklarına, partiden aday gösterilmeyi kabul ettiklerine ve başka partiden aday gösterilmeyi kabul etmediklerine ilişkin beyanları.

2. Polis karakter belgesi.

3. Oy verme günü olan 7 Ocak 2018 tarihinden önce en az üç yıldan beri daimi ikametgâhının Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinde olduğunu gösteren muhtar belgesi.

4. Kimlik Kartı veya fotokopisi (fotokopi sunulması halinde aslı Kurula gösterilir).

5. Yurt ödevini yaptığını veya bundan muaf tutulduğunu gösteren belge veya fotokopisi (fotokopi sunulması halinde aslı Kurula gösterilir).

Bağımsız adaylar başvurularını Anayasa ve Yasanın adaylık için aradığı koşul ve nitelikleri haiz olduklarını belirten bir yazı ile İlçe Seçim Kuruluna yaparlar. Arzu edenler İlçe Seçim Kurullarında bu amaç için hazırlanan formlardan yararlanabilirler. Başvurularına yukarıda 2., 3., 4. ve 5. maddede belirtilen belgeleri eklemeleri Yasa gereğidir.

Başvurular ile birlikte sunulması gereken belgelerden herhangi birinin sunulmaması halinde, ilgili adayın seçim sonucunda seçimi kazanması dikkate alınmayabilir.

Siyasal Partiler ve bağımsız adayların başvurularında, özellikle Anayasa’nın 68. maddesi ile değiştirilmiş şekliyle 5/1976 sayılı Seçim ve Halkoylaması Yasası’nın seçilebilme niteliklerini düzenleyen 9. ve adaylık için başvurmayı düzenleyen 58. maddelerini dikkate almaları gerekmektedir.

Adaylar, 2 Aralık 2017 Cumartesi günü Bayrak radyo ve televizyonda, ana haber bültenlerinden hemen sonra geçici olarak ilân edileceklerdir.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.