1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ADI ‘TEMİZ’ SİCİLİ ‘KİRLİ’
ADI ‘TEMİZ’ SİCİLİ ‘KİRLİ’

ADI ‘TEMİZ’ SİCİLİ ‘KİRLİ’

Adı ‘Temiz’ sicili ‘Kirli’

A+A-

 

İnsan kaçakçılığı nedeniyle daha önce de mahkemeye çıkarılan, 6 Suriyelinin ölümünden sorumlu tutulan ve delil yetersizliği nedeniyle serbest bırakılan zanlı, bu sefer suçüstü yakalandı

Adı ‘Temiz’ sicili ‘Kirli’

Ülkelerindeki iç savaştan kaçan 9 Suriyeli mülteciyi, yönetimindeki sürat teknesi ile Kuzey Kıbrıs’a sokmaya çalışan Abdullah Temiz, Sahil Güvenlik Ekipleri tarafından Esentepe bölgesinde deniz açıklarında tespit edildi. Sahil Güvenlik Ekipleri tarafından, tekne yeni limana götürülerek polise haber verildi. Polis, zanlı Temiz’i gözaltına alarak dün tutuklama talebi ile Girne’de mahkemeye çıkardı. Polis, Sahil Güvenlik Ekipleri’nin önceki gece saat 01.00 sıralarında Esentepe’nin 3 deniz mili kuzeyinde, içerisinde 2 aylık bir bebek, bir kadın ve 7 erkek Suriye uyruklu dokuz kişinin bulunduğu “Ghost Rider” isimli sürat teknesinin KKTC karasularına kanunsuz giriş yaptığı esnada fark ettiğini belirtti.

Delil yetersizliğinden berat etmişti…

Teknenin Sahil Güvenlik Ekipleri tarafından yeni limana getirildiğini, olayın polise bildirildiğini ve tekne sahibi Abdullah Temiz’in tutuklandığını kaydeden polis, zanlının benzer suçlardan sabıkası olduğunu ifade etti.

Polis, zanlı Temiz ile beraberindeki iki kişinin 2012 yılında 6 Suriyeli mülteciyi kaçak yollardan
KKTC’ye getirmeye çalıştıkları teknenin battığını ve sanığın beraberindeki iki kişi ile birlikte bu suçtan yargılandığını ancak delil yetersizliğinden beraat ettiğini belirtti.

Tutuklu kalmasına gerek olmadığını söyledi…

Zanlı hakkındaki soruşturmanın devam ettiğini, zanlının suçunu kabul ettiğini ancak serbest kalması halinde mültecilerden alınacak ifadelere müdahale edebileceğini kaydeden polis,3 gün tutuklu kalmasını talep etti.

Mahkemede söz hakkı alan zanlı ise her şeyi polise anlattığını, teknenin sahibi olduğunu, tutuklu kalmasına gerek olmadığını ifade etti. Mahkeme, zanlı hakkında 3 gün tutuklama emri verdi.

Patriot’ta 6 kişi can vermişti…

24 Ağustos 2012 tarihinde 6 mülteci Silifke kıyısından “Patriot” isimli sürat teknesine binerek yasa dışı yollardan KKTC’ye gelmek için yola çıkmışlardı. Dip Karpaz açıklarına gelen “Patriot” isimli sürat teknesi 4 saat yolculuğun ardından batmış ve sürat teknesinde bulunan 6 Suriye uyruklu mülteci boğularak can vermişti. Sanık Yunus Gülduran organizatör, sanık Niyazi Kormaz gemi mürettebatı, sanık Abdullah Temiz ise “Patriot” isimli geminin kaptanı olduğu gerekçesiyle tutuklanmışlardı.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.