1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ADLİ YIL YARIN BAŞLIYOR
ADLİ YIL YARIN BAŞLIYOR

ADLİ YIL YARIN BAŞLIYOR

KKTC’de 2014-2015 Adli Yılı yarın başlıyor.

A+A-

GÜZELYURT MAHALLİ BAROSU, GÜZELYURT’A YENİ KAZA MAHKEMESİ BİNASI İSTEDİ

KKTC’de 2014-2015 Adli Yılı yarın başlıyor. Güzelyurt Mahalli Barosu, bu kapsamda yayımladığı bildiride, yeni adli yılın, “mahkemelerin, yargıçların ve özellikle avukatların hiçbir sorunu giderilmeden” başlayacağını savundu.

Ülke nüfusuna göre avukat sayısının fazla olduğunu, bu yüzden kalitenin düştüğünü ve avukatlar arasında başka yollara sapma aşamasına gelindiğini savunan Güzelyurt Mahalli Barosu, ayrıca siyasilerin de Güzelyurt kazasına adil davranmadığını; diğer kazalar gibi tam teşekküllü bir mahkeme binası ile yargıç kadrosuna kavuşturulamadığını kaydetti.

Baro, ülkede her geçen gün trafik ve iş kazaları, uyuşturucu satışı, içme yaşının çok aşağılara inmesi gibi olaylar karşısında bunları önlemede daha etkin olunması ve daha caydırıcı cezalar verilmesi gerektiğini, ayrıca KKTC’ye giriş ve çıkışların kontrolünün artırılması gerektiğini ifade etti ve bunların önlenmesinde yasa koyuculara, siyasilere, polis mensuplarına ve mahkemelere büyük görevler düştüğünü vurguladı.

Güzelyurt Mahalli Barosu, yeni adli yılın, Güzelyurt’a yeni bir kaza mahkemesi, yargıç kadrosu ve mahkeme personeli getirmesi umuduyla hayırlı olmasını temenni etti.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.