1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “AFET RİSKLERİNİN ENGELLENMESİ” PANELİ
“AFET RİSKLERİNİN ENGELLENMESİ” PANELİ

“AFET RİSKLERİNİN ENGELLENMESİ” PANELİ

13 Ekim Birleşmiş Milletler Dünya Afet Risklerinin Azaltılması Günü kapsamında düzenlenen 2 günlük etkinlik başladı;

A+A-

 

Sivil Savunma Teşkilat Başkanlığı ile Uluslararası Üniversiteler Arama Kurtarma Konsey Başkanlığı’nın, “13 Ekim Birleşmiş Milletler Dünya Afet Risklerinin Azaltılması Günü” kapsamında  düzenlediği  2 günlük etkinlik başladı..

 

Etkinliğin ilk gününde “Afet Risklerinin Engellenmesi”  başlığı ile  düzenlenen panel saat 09:30’da Le Chateau Lambousa Otel’de yer aldı.

Panel, afetlerde yaşamını yitiren insanlar için saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla start aldı.

Ardından Uluslararası Üniversiteler Arama Kurtarma Konseyi Başkanı ve Panel Moderatörü Prof. Günhan Erdem,  kısa bir açılış konuşması gerçekleştirdi.

Panelde daha sonra sunumlara geçildi.

Panelin ilk sunumunu “Sigorta ve Afet Yönetimi” konusunda Türkiye Cumhuriyeti Doğal Afet Sigortaları Kurumu Hasar ve Afet Proje Yöneticisi İnşaat Yüksek Mühendisi Musa Alphan Bahar yaptı.

Bunu sırasıyla Kıbrıs Türk Mimar ve Mühendisler Odası’ndan Simzer Kaya; “Proje Öncesi ve Proje Sonrası Afe Risklerine Karşı Alınması Gereken Önlemler”; GAÜ’den Yrd. Doç. Dr. Beste Çubukçuoğlu’nun “Çarpık Yapılaşma ve Getirdikleri”; Akdeniz Karpaz Üniversitesi’nden Dr. Veclal Gülay’ın “Alt Yapı Yatırımları, Finansmanı ve Sorunları”; ODTÜ KKK’dan Yrd. Doç. Dr. Bertuğ Akıntuğ’un “Taşkın Risk Yönetimi” ve GAÜ’den Prof. Günhan Erdem’in “11 Ekim Lefkoşa Sel Taşkını” adlı sunumları izledi.

Panel sunumların ardından kokteylle sona erdi.

Panelde, Girne Kaymakamı Mehmet Envergil, Sivil Savunma Teşkilat Başkanı  Fatih Yarımbaş, Başbakanlık Müsteşarı Ömer Köseoğlu, Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçiliği Müsteşarı Barkan Umruk, Girne Amerikan Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Sadık Ülker, Kıbrıs Amerikan Üniversitesi Rektörü Prof. Yıldırım Öner, bazı sivil toplum örgütü, kurum kuruluşların başkan ve temsilcileriyle okullardan öğrenciler hazır bulundu. 

Etkinliğe yarın saat 09:30’da YDÜ Kütüphanesi’nde yapılacak konferansla devam edilecek.

Konferansta, AKUT Derneği Başkanı Nasuh Mahruki konuşma yapacak

ERDEM

Uluslararası Üniversiteler Arama Kurtarma Konseyi Başkanı ve Panel Moderatörü Prof. Günhan Erdem yaptığı kısa konuşmada, panelin; “13 Ekim Birleşmiş Milletler Dünya Afet Risklerinin Azaltılması Günü” kapsamında gerçekleştirdiklerini belirterek, panel hakkında bilgi sundu.

Erdem, etkinliğe yarın YDÜ’de yapılacak konferansla devam edileceğini kaydetti.

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.