1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. AFGANİSTAN, ABD İLE GÜVENLİK ANLAŞMASI İMZALAMAYA HAZIR
AFGANİSTAN, ABD İLE GÜVENLİK ANLAŞMASI İMZALAMAYA HAZIR

AFGANİSTAN, ABD İLE GÜVENLİK ANLAŞMASI İMZALAMAYA HAZIR

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Genelkurmay Başkanı Orgeneral Martin Dempsey'in Afganistan ziyareti ile iki taraf arasındaki buzlar erirken iki ülkenin ikili güvenlik anlaşması imzalamaya hazır olduğu bildirildi.

A+A-

ABD GENELKURMAY BAŞKANI ORGENERAL DEMPSEY'İN AFGANİSTAN ZİYARETİ İKİ TARAF ARASINDAKİ BUZLARI ERİTTİ

Orgeneral Martin Dempsey'in Afganistan ziyareti ile iki taraf arasındaki buzlar erirken iki ülkenin ikili güvenlik anlaşması imzalamaya hazır olduğu bildirildi.

Afganistan Cumhurbaşkanlığı basın ofisinden yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanı Hamid Karzai ve ABD Genelkurmay Başkanı Orgeneral Martin Dempsey'in bugün Kabil'de ikili güvenlik anlaşması konusunu görüştüğü ve Kabil yönetiminin anlaşmayı imzalamaya hazır olduğu belirtildi.

Açıklamaya göre Karzai görüşmede, Afganistan'ın uzun yıllar süren savaşlardan çok sıkıntılar çektiğini belirtti ve artık barışın tesis edilmesini istedi. Devlet Başkanı Karzai, Afganistan'ın ABD ile ikili güvenlik anlaşmasını imzalamaya hazır olduğunu ancak bu anlaşmanın Afganistan'da barış ve istikrarın teminine katkıda bulunması, birleşik ve egemen Afganistan'ın güvenlik güçlerinin desteklenmesi ve güçlendirilmesi şartıyla olması gerektiğini dile getirdi.

Hamid Karzai, Taliban'ın Doha'da açtığı irtibat ofisinin amacını aştığı gerekçesiyle ABD'ye sert tepki vererek bu ülke ile güvenlik görüşmelerini askıya almıştı.

Karzai-Dempsey görüşmesinde, üzerinde mutabık kalınan güvenlik anlaşmasının hayata geçirilmesi halinde, ABD güçleri, NATO'nun çekileceği 2014 sonrasında da Afganistan'da kalmaya devam edecek.

Geçtiğimiz ay askıya alınan ikili güvenlik anlaşması müzakerelerinin, Afgan ve Amerikalı heyetler arasında yeniden görüşülmeye başlayacağı da gelen haberler arasında.

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.