1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. AFGANİSTAN'DA ÇATIŞMA
AFGANİSTAN'DA ÇATIŞMA

AFGANİSTAN'DA ÇATIŞMA

Afganistan'da operasyondan dönen askeri konvoya Taliban üyelerince düzenlenen saldırıda 100'e yakın kişinin öldüğü bildirildi.

A+A-

Afganistan'da operasyondan dönen askeri konvoya Taliban üyelerince düzenlenen saldırıda 100'e yakın kişinin öldüğü bildirildi.
 
Celalabad Valilik sözcüsü Ahmed Ziya Abdulzay, Celalabad'ın Şirzad ilçesinde bir operasyondan dönen Afgan asker ve polis konvoyunun, yüzlerce Taliban militanı tarafından pusuya düşürüldüğünü, çıkan çatışmadan en az 60 Taliban militanının etkisiz hale getirildiğini söyledi.

Çatışmanın en az 5 saat sürdüğünü bildiren Abdulzay, "Polis ve askerimiz bir operasyondan dönüyordu, bir anda ağır silahlarla saldırıya uğradı. O sırada en az 60 Taliban militanını öldürdük ama bizim de 22 kaybımız var" dedi.

Taliban'ın kentte etkin bir siyasi lideri tehdit etmesinin ardından bölgeye operasyon düzenleyen Afgan güvenlik güçlerinin operasyonu tamamladıktan sonra yeniden kent merkezine döndüğü sırada gerçekleştği ifade edilen saldırıda, yolda yeniden çatışma çıktı. Afgan özel kuvvetlerinin müdahale ettiği bu saldırıda da en az 16 Taliban üyesi öldürüldü.

Taliban tarafından e-posta yoluyla yapılan açıklamada ise hükümetin kendileriyle ilgili verdiği kayıp rakamlarının abartılı olduğu, Taliban'ın sadece 5 kayıp verdiği ve 90'a yakın Afgan asker ve polisinin öldürüldüğü belirtildi.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.