1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. AFGANİSTAN'DA EŞ ZAMANLI SALDIRILAR
AFGANİSTAN'DA EŞ ZAMANLI SALDIRILAR

AFGANİSTAN'DA EŞ ZAMANLI SALDIRILAR

Afganistan'ın doğusundaki Nangarhar kentinde valilik ve devlet binalarına düzenlenen eş zamanlı bombalı ve silahlı saldırılarda ilk belirlemelere göre,

A+A-

Afganistan'ın doğusundaki Nangarhar kentinde valilik ve devlet binalarına düzenlenen eş zamanlı bombalı ve silahlı saldırılarda ilk belirlemelere göre, bir polis yaşamını yitirdi, 15 polis yaralandı.

Nangarhar yerel yetkilileri, valilik, polis karakoluna ve devlet binalarına Taliban tarafından düzenlenen bombalı ve silahlı saldırılarda ilk belirlemelere göre bir polisin öldüğünü, 15 polisin yaralandığını söyledi.

İsmini vermeyen polis yetkilisi, "Sabah erken saatlerde valilik binasına yakın mesafede iki patlama meydana geldi. Sonra devlet korumalarına saldırmayı planlayan Taliban ile polis arasında çatışma çıktı. İki saatten beri çatışmalar devam ediyor, ölen ve yaralananların sayısının artmasından endişe ediyoruz" dedi.

Kentteki sağlık kaynakları, hastanelere şimdiye kadar bir ölü ve 15 yaralının getirildiğini, bu kişilerin hepsinin polis olduğunu açıkladı.

Saldırıları üstlenen Taliban'ın sözcüsü Zabiullah Mucahed, yaptığı yazılı açıklamada, Nangarhar kentinde, valilik binasına, polis karakoluna ve birçok devlet dairesine eş zamanlı saldırılar düzenlediklerini belirterek, çok sayıda güvenlik görevlisinin öldürüldüğünü iddia etti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.