1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. AFGANİSTAN'DA FACİA!
AFGANİSTAN'DA FACİA!

AFGANİSTAN'DA FACİA!

2 bin kişiden haber alınamıyor

A+A-

Afganistan’da aşığı yağışların yol açtığı erozyon 2 bin köylüyü toprak altında bıraktı. Ülkenin kuzeydoğusundaki Bedahşan vilayetine bağlı Aab Bareek köyünün büyük bölümünü yok eden afette yüzlerce ev yıkıldı.

Bedahşan Valiliği Sözcüsü Navid Forutan, “Köyde en az  bin 100 aile yaşıyor. En az 2 bin 100 kişinin toprak altında kaldığını tahmin ediyoruz” dedi. Bölgeye kurtarma ekipleri akın ederken, dün akşama kadar 350’den fazla cesede ulaşıldı, 100’den fazla yaralı Afgan da hastanelere kaldırıldı. Kurtarma çalışmalarında yaklaşık 400  kişi kurtarıldı.

Bir hafta aralıksız yağdı

Erozyon felaketi yaklaşık bir haftadır aralıksız süren yağışların ardından geldi. Yağışlar son aylarda yağan karı hızla eritti. Aab Bareek’in bir dağ yamacında kurulu olması da felaketi tetikledi. Aynı köyde geçen hafta başında küçük bir toprak kayması meydana gelmiş, bir ev yıkılmış ancak yaralanan olmamıştı. Bazlı köylüler tedbir amaçlı olarak evlerini boşatmaya çalışırken ikinci ve büyüt toprak kayması yaşandı. Afganistan’da son birkaç haftada yaşanan sel ve toprak kaymalarında 150 kişi ölmüş, 67 bin kişi evsiz kalmıştı.

 

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.