1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. AFRODİT HEYKELİ BULUNDU
AFRODİT HEYKELİ BULUNDU

AFRODİT HEYKELİ BULUNDU

AFRODİT HEYKELİ BULUNDU

A+A-

Antalya'nın Gazipaşa ilçesindeki Antiocheia Ad Cragum Antik Kenti'ndeki kazı ve restorasyon çalışmalarında Afrodit heykeli başı bulundu.

Kültür ve

Turizm Bakanlığından edindiği  bilgiye göre, Güney köyünün Nohut Yeri mevkisinde yer alan antik kentte yürütülen kazı ve restorasyon çalışmalarında yeni bulgulara ulaşıldı.
Nebraska
Üniversitesi adına Amerikalı Prof. Dr. Michael Hoff'un başkanlığında sürdürülen çalışmalar kapsamında, büyük hamam yapısındaki kazılarda, mozaikli mekanın ortasındaki havuzun içinde, zemine yakın bir kotta Afrodit heykel başı ortaya çıkarıldı.Türk ve Amerikalı bilim adamlarıyla öğrencilerin yer aldığı ekibin uzun süren çalışmalar neticesinde ortaya çıkardığı heykel başı, yaklaşık 25 santimetre yüksekliğinde ve kaliteli mermerden yontulmuş.

-Heykel Afrodite benziyor

Yetkililer heykel başının saç bağlama şekli, saç bandı gibi karakteristik
özellikleriyle Yunan tanrıçası Afrodit'e benzerlik gösterdiğini belirledi.Hellenistik stilde yapıldığı belirlenen heykel başının M.S 2'nci yüzyıl sonlarıyla 3'üncü yüzyıl başlarına ait olabileceği bildirildi.

-Mozaikler de bulundu

Çalışmalarda, Agora alanındaki "Agora Tapınağı" diye adlandırılan yapının cellasını kaplayan bitkisel ve geometrik bordür ve panolardan oluşan mozaikler de bulundu.Tekniğiyle erken Roma dönemi örnekleriyle benzerlikler taşıyan mozaiklerin kesin tarihlemesi henüz yapılamasa da kentin, erken Roma dönemine kadar inen evrelere sahip olduğu düşünülüyor.

AA
 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.