1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. AĞAÇLAR BAKIMSIZLIKTAN KURUDU
AĞAÇLAR BAKIMSIZLIKTAN KURUDU

AĞAÇLAR BAKIMSIZLIKTAN KURUDU

Ağaçlar bakımsızlıktan kurudu

A+A-

Ercan Havaalanı ile yonca kavşağı arasındaki yol ve civarı çevre sorunu ile karşı karşıya.

Ercan Havaalanı ile Lefkoşa - Gazimağusa anayolunu birleştiren yonca kavşağı civarındaki fidanlar bakımsızlıktan ve susuzluktan kurudu.
Ülkemizdeki ana yollarda fidan dikilen ancak bakımı hiç yapılmayan çok yer bulunuyor. Bunlar arasında en önemlilerden bir tanesi, turistlerin uçaktan inip ilk gördüğü yer olan Ercan Havaalanı - Yonca Kavşağı bölgesi.
Bu bölgedeki ağaçların tümü neredeyse kurumuş durumda.
Vatandaşlar, birçok kez Avrupa’ya giden yetkililerin buradaki şehirlerdeki modern yollar ile çevre düzenlemelerini örnek almasını istediler.
KIBRIS’a konuşan bir bölge sakini, “Ülkemize gelen turistin ilk gördüğü manzara refüj içerisindeki kurumuş otlar ve bakımsız bir çevre. Yeşil adamız sayelerinde çöl ada olma konumuna doğru gidiyor. Yetkililerin, övünerek 'yollara birçok ağaç diktik' söylemlerini artık bırakmaları gerekiyor, biz bölge halkı da huzursuzuz” dedi.
Bazı vatandaşlar da Güney Kıbrıs’ı örnek gösterip, “Çok uzağa gidip görmelerine gerek yok Rum kesimindeki yollara baksınlar yeter” diye konuştu.
Bazı duyarsız vatandaşların da çevreye attığı çöplere adeta isyan eden vatandaşlar, bu sorumsuzluğu yapanların cezalandırılmaları gerektiğini kaydetti.
Sadede Ercan Devlet Havaalanı’nın girişinde bulunan çembere çiçekler ekilirken, bu güzel görüntü daha ileriye gidemedi.
Yetkililerin en kısa zamanda buralara da el atmasını isteyen vatandaşlar, çemberden yonca kavşağına giden yolun ise yine otlardan ve pislikten arındırılmasını istedi.

KIBRIS

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.