1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “AĞAÇLAR KURTARILAMAZ”
“AĞAÇLAR KURTARILAMAZ”

“AĞAÇLAR KURTARILAMAZ”

“ERCAN’DA SADECE SORUN BU DEĞİL”

A+A-

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Hasan Taçoy, Gözde Bekir’in sunduğu Günaydın Ada programının konuğu oldu. Telefon Dairesi’ndeki özelleştirme iddialarını, Ercan Havalimanı’ndaki son durumu ve GSM’de ucuzlatma çalışmalarını anlatan Bakan Taçoy, ülkede toplu taşımacılığın sisteme girmesi için düğmeye basıldığını söyledi.

“İNŞALLAH EL BİRLİĞİ İLE GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ”

Telekomünikasyon Dairesi’ndeki özelleştirme iddiaları ile ilgili devam eden tartışmaları değerlendiren Taçoy, hedefi şu sözlerle anlattı; “Üzerindeki hizmetin vatandaşa özel kamu iş birliği çerçevesinde ulaştırılmasını sağlamak en büyük arzularımızdan bir tanesi. Bunu da inşallah el birliği ile gerçekleştireceğiz. Bunun üzerindeki çalışmaları ekiplerimiz gerçekten hızlı bir şekilde devam ettirmektedir.”

“ERCAN’DA SADECE SORUN BU DEĞİL”

Çok tartışılan Ercan Havalimanı ihalesiyle ilgili son durum hakkında da bilgi veren Bakan Taçoy,Ercan’la ilgili 4 davanın olduğunu söyledi. Taçoy, bu davalar hakkında şu bilgileri verdi;“Ercan devlet havaalanında 25 yıllığına bu ihaleyi kazanan bir firma. İhaleyi kazandıktan sonra iki yıl arazilerin kesin teslimi yapılmadığı için ve yapılacak olan yatırımların 4 yıl içerisinde biteceği varsayımı ile iddia ediyor ki; kendisi ilk günden itibaren bu yatırımı yapmaya başlasaydı eğer 4 yıl içerisinde bitirecek 25 yılın 21 yılında bu binayı kullanabilecekti. Ancak şimdi iki yıl gecikmeli olmasından dolayı bu binayı sadece 19 yıl kullanabilir o yüzden de o iki yıllık hakkını bir şekilde almak istiyor ve o 25 yıla tamamlamak istiyor. Ercan’da sadece sorun bu değil. biliyorsunuz biz göreve geldiğimizde bir çok sorun vardı. bunlardan bir tanesi yerleşke olarak, askerin tutmuş olduğu yerlerin boşaltılabilmesi için başka bir mekanın askere düzenlenmesiydi. Askere düzenlenecek olan yeri her şeyi ile tamamladıktan sonra ihaleye çıkıldı. İhale komisyonu bu konuda alınan teklifler içerisindeki değerlendirmeden sonra bu ihale bir firmaya kaldı. Ancak anladığım kadarıyla bu işte bir dava mevzu bahis. İstanbul Hangarın açmış olduğu birden fazla dava var. İstanbul Hangar ilk davasını 2012 yılında açtı. İhale süresince izinlerinin iptal edilmesinden dolayı. Hangar çalıştırma izni ve uçak bakım teknik ünitenin orada amacına uygun kullanılmadığına dair iddialarla hangarlıktan çıkarılmasının ardından bir dava açtı. Bir ikinci davayı da yıkım aşamasında açtı.”

“AĞAÇLAR MAALESEF KURTULMAZ”

Bölgede yeni başlayan ağaç tartışmaları için bakanlığın yetkililere araştırmalar yaptırdığını belirten Taçoy, ağaçların kurtartılmasının mümkün olamayacağını belirtti. Taçoy; “Bu alanın neresine isterseniz binayı dikin, o ağaçlar maalesef kurtulmaz bu kesin bir pozisyon. Çünkü terminal binanın oturacağı yerde ağaç yok. Ağaç, pist kenarlarında ve uçuş emniyetini sağlayamayacak yerlerde var”dedi.

“PİYASADAKİ REKABET ORTAMINI ARTTIRMA NİYETİMİZ VAR”

GSM’de ucuzluğun Haziran ayı itibariyle artacağını belirten Taçoy, 4G’nin başlaması ve numara taşıma dönemiyle beraber, vatandaşların daha da rahatlayacağını söyledi. Taçoy; “Daha ucuz haberleşme için birkaç tane unsur var, ada içinde sonlandırma ücretleri Haziran ayında bir miktarda daha ucuzlayacak. İnşallah bu da halkımıza yansıyacak. Süreç içerisinde 4G’nin de gelmesi ile piyasadaki rekabet ortamını bizim arttırma niyetimiz var. Numara taşıma, başlı başına bir rekabet unsurudur. Kim daha ucuz hizmet verme taahhüdünde bulunursa vatandaşa, vatandaş elinde bulundurduğu numarayı oraya taşıyacak” şeklinde konuştu.

“TÜKETİCİNİN BİLİNÇLİ HAREKET ETMESİ GEREKİR”

Taçoy, operatörlerinin verdiği hizmetten tam anlamıyla yararlanamayan vatandaşların bu konuda Bilgi Teknolojileri ve Haberleşme Kurumu’na şikayette bulunmalarını da şu sözlerle tavsiye etti; “Tüketicinin daha bilinçli bir şekilde hareket etmesi gerekir. Ben 3G veya 4G hizmeti alıyorsam eğer, bunu kesintisiz ve sürekli olmasına ve her yerde olmasına dikkat ederim. Buna göre bir sözleşme yaparsam ben operatörümle ben bunu kullanmak isterim.”

“TRAFİKTE BİR FARKINDALIK YARATMAYA ÇALIŞIYORUZ”

Ülkedeki trafik sorunu ve bu yönde yapılan çalışmaları da anlatan Bakan Taçoy, bakanlığın trafikle mücadele için farkındalığı artırmaya çalıştığını vurguladı. Mart ayında bu bağlamda bir çalıştay yapılacağını belirten Taçoy, etkinlikle ilgili bilgi de verdi: “Trafikte bir farkındalık yaratmaya çalışıyoruz. Trafikteki farkındalığı 17-18 Mart tarihlerinde bir çalıştay ile gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Gerek yurt dışından gelecek olan uzman, gerekse ülkemizde bulunan uzmanları buluşturarak ve bunları halkımızla da buluşturarak bu işe meraklılarla da buluşturarak hepsini bir araya getirip, bir çalıştayı gerçekleştirme arzusu içerisindeyiz.”

“BENİM BİR ULAŞIM MASTER PLANA İHTİYACIM VAR”

“Toplu ulaşımda yaşanılan sıkıntı ve aksaklıkların giderilmesi için toplu ulaşımı bir sisteme sokmak istiyoruz” diyen Bakan Taçoy, sözlerini şöyle tamamladı:“Tramvay, gemi,uçak her şey içine benim bir ulaşım master plana ihtiyacım var. Bir proje hazırladık ve dedik ki; bu projeye göre bir grup insan gelsin, bu projeyi alsın bir çalışma üretsin bize uzmanlar ve bunun nihayetinde biz dönüp bu işlerin tümüne bakalım ona göre bir toplu taşımacılığa geçelim. Bunu söyledik ve bazıları içinden tramvayı aldı sadece ve geriye kalan kısmı bıraktı. Bunu gırgır meselesi yapmaya çalıştı. Önemli olan şudur; ülkede kalıcılığı sağlayabilmek için işlerin ve projelerin hazırlanmasına adım atalım.”

StarKıbrıs

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.