1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. AĞIR CEZA MAHKEMESİ’NDE YARGILANDI
AĞIR CEZA MAHKEMESİ’NDE YARGILANDI

AĞIR CEZA MAHKEMESİ’NDE YARGILANDI

Mağusa’da 2013 yılı Aralık ayı içerisinde;

A+A-

Mağusa’da tasarrufunda 4 gr Sentetik Cannabionoid türü uyuşturucu madde ile yakalanan Leonard Nzuhe Achi, Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılandı…

 

 

Mağusa’da 2013 yılı Aralık ayı içerisinde Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü ekiplerince yapılan operasyonda tasarrufunda 4 gr Sentetik Cannabionoid türü uyuşturucu madde ile yakalanan 23 yaşındaki Nijerya uyruklu Leonard Nzube Achi, Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanarak 3 ay hapis cezasına mahkum edildi.

Tasarrufunda 4 gr bulunmuştu…
Sanık Leonard Nzube Achi, 29 Kasım 2013 tarihinde toplam 9 gram olmak üzere 3 paket Sentetik Cannabionoid türü uyuşturucu maddeyi tasarrufuna almış ve 3 gramını içmişti. 4 Aralık 2013 tarihinde ise Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü ekipleri zanlının tasarrufunda kanunsuz uyuşturucu madde olduğunu öğrenmesi üzerine zanlının evine giderek arama yapmıştı. Polis ekibince zanlının evinde yapılan arama toplam 4 gr ağırlığında Sentetik Cannabionoid türü uyuşturucu madde bularak emare almış, zanlıyı ise tutuklamıştı. Zanlı Achi, polise verdiği gönüllü ifadesinde suçunu kabul ederek konu uyuşturucu maddeleri 3 paket olarak aldığını 1 paketini içtiğini ve parası olmadığı için geriye kalan 3 paketini arkadaşlarına satmayı düşündüğünü itiraf etmişti. 10 Aralık 2013 tarihinde Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarılan zanlı Achi, mahkeme tarafından teminata bağlanmıştı. Ancak teminat şartlarını yerine getiremeyen zanlı Achi, hükümsüz tutuklu olarak yargılanmak üzere cezaevine gönderilmişti.

3 ay hapis…
Davanın kararını okuyan Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi Yargıcı Ömer Güran, sanık Leonard Nzube Achi’yi aleyhine getirilen “Kanunsuz uyuşturucu madde tasarrufu” davasından suçlu bularak mahkum ettiğini açıkladı. Sanığın mahkum olduğu suçun yaygınlaşan ciddi ve vahim suçlardan olduğunu belirten Güran, yasa koyucunun bu suç için 18 yıla kadar hapis cezası öngördüğünü de anımsattı. 3 aydır hükümsüz tutuklu olarak merkezi cezaevinde bulunan sanığa verilecek en uygun cezanın hapis cezası olduğunu belirten Güran, sanığı 3 ay hapis cezasına mahkûm etti.

YD

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.