1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. AĞIR CEZADA 3 ÖNEMLİ DAVADA KARAR!
AĞIR CEZADA 3 ÖNEMLİ DAVADA KARAR!

AĞIR CEZADA 3 ÖNEMLİ DAVADA KARAR!

Şükran Sadrazam cinayeti! Asya Rıdvanoğlu trafik kazası ve Koop-Bank’a ait 3 milyon TL’lik soygun davası!

A+A-

Ağır Ceza’da kritik kararlar!
Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi bu hafta içerisinde 3 önemli davayı karara bağlayacak. Cinayet, trafik ve soygun davalarıyla ilgili Ağır Ceza Heyeti’nin vereceği kararlar emsal olacak nitelikte…

Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi bu hafta içerisinde önemli kararlara imza atacak. Kamuoyunda büyük ses uyandıran Asya Rıdvanoğlu trafik kazası ve Koop-Bank’a ait 3 milyon TL’lik soygun davasıyla ilgili Mahkeme gelecek hafta son kararı açıklayacak. Bugün ise 3 yıl önce eşi Şükran Sadrazam’ı boğarak öldürdüğü iddia edilen Çetin Sadrazam ile ilgili davayı karara bağlayacak. Başkanlığı’nda Ömer Güran, Kıdemli Yargıç Melek Esendağlı ve Yargıç Alev Ulunay Hüdaverdi’den oluşan Lefkoşa Ağır Ceza Heyeti’nin bu davalara vereceği kararlar birçok davaya da emsal olacak...

Cinayet davası kararı bugün açıklanacak

Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi bu hafta içinde arka arkaya önemli davaları karara bağlıyor. Bu davalardan biri 3 yıl önce eşi Şükran Sadrazam’ı boğarak öldürdüğü iddia edilen Çetin Sadrazam ile ilgili olacak. Ağır Ceza Heyeti, ‘taammüden adam öldürme’ suçu başta olmak ‘adam öldürme’, ‘ciddi darp’, ‘yasak olan ilaç ithal etmek, bulundurmak ve kullanmak’ suçlarından yargılanacak. Sanık Çetin Sadrazam, davanın en başından beri aleyhine getirilen suçlamaları kabul etmemiş, davasında 2 kez Avukat değişikliğine gidilmişti. Son olarak 14 Nisan 2015 tarihinde yapılan cinayet celsesinde dava süreci tamamlanmış, Ağır Ceza Hayeti davayla ilgili kararını 24 Nisan bugüne tehir etmişti.

Asya Rıdvanoğlu trafik davası 29 Nisan’da…

Gelecek hafta içerisinde ise Ağır Ceza Heyeti, iki önemli davayı karara bağlayacak. Bunlardan biri  toplumda büyük yankı uyandıran 26 yaşındaki Asya Rıdvanoğlu’nun 31 Ağustos 2014’de feci şekilde hayatını kaybettiği trafik kazası dava kararı olacak. Rıdvanoğlu’na ölümüne neden olmakla suçlanan ve cezaevinde hükümsüz tutuklu bulunan sanık Ali Aziz Zenginses ile son karar 29 Nisan Çarşamba günü verilecek. Ağır Ceza Heyeti’nin bu davayla ilgili vereceği karar büyük önem taşıyor.

Dava emsal olacak nitelikte

Bugüne kadar yaşanan trafik kazalarıyla ilgili verilen dava kararlarında Fasıl 154 Ceza Yasası’nın 210’uncu maddesi uygulanırken, ilk kez, bu davayla Ceza Yasası’nda “müebbet hapis cezası” öngören 205’inci maddeye aykırı ‘adam öldürme’ suçlaması getirildi. Asya Rıdvanoğlu’nun ölümünün ‘normal bir trafik kazası’ olmadığını savunan Başsavcılık, sanık Ali Zenginses’in ‘adam öldürme’ suçu başta olmak üzere 11 davadan yargılanmasını talep ediyor.

Başsavcılık, davasıyla ilgili Mahkemeye 23 tanık dinleterek, 20 tane emare sunmuş, Sanık avukatı, sanığın aleyhine getirilen 11 davadan sadece “111 promil alkollü olduğu” suçlamasını içeren davayı kabul etti, diğer davaları reddetmişti. Mahkemenin Asya Rıdvanoğlu trafik kazasıyla ilgili vereceği karar, bundan sonraki davalar için de emsal olacak nitelikte…

Soygun davası 30 Nisan’da karara bağlanacak

Lefkoşa Ağır Ceza Heyeti’nin vereceği diğer bir önemli karar ise 24 Temmuz 2014 tarihinde ülke gündemine bomba gibi düşen Koop-Bank’a ait 3 milyon TL paranın çalınmasıyla ilgili olarak yaşanan soygun davası. Davayla ilgili yargılanan ve cezaevinde hükümsüz tutuklu bulunan sanık B.Ç ile ilgili sona gelindi. Sanık B.Ç, “sirkat”, “kanunsuz ateşli silah taşıma, kullanma, tasarruf”, “kanunsuz patlayıcı madde tasarruf, taşıma”, “şiddet tehdidi”, “silah taşıma” ve “meskun mahalde ateş etme” “ormanı ateşe verme”, “yetiştirilmekte olan çam ağacını yakma”, suçlarından yargılanacak. Ağır Ceza Heyeti, davayla ilgili sanık B.Ç ile son kararını 30 Nisan Perşembe günü açıklayacak.

Neler olmuştu?

Hatırlanacağı üzere 24 Temmuz’da Lefkoşa-Güzelyurt anayolu üzerinde Mevlevi Çemberi’nde yüzleri maskeli ve tabancalı 2 şahıs, banka çalışanlarının önünü keserek, havaya ateş açmış ve bankaya ait kiralık aracı alarak paralarla birlikte kaçmıştı. Yapılan ileri soruşturmada olayla bağlantısı olduğu iddia edilen sanık B.Ç ve M.F tutuklanmıştı. Sanık M.F’nin itirafı doğrultusunda polis Güneşköy ve Akdeniz’de yaptıkları aramalarda 770 bin 500 TL ele geçirmişti. Sanık M.F’nin tasarrufunda 700 bin 500 TL, Ramazan Alliş’in ikametgahında ise 70 bin TL bulunmuştu. Soygunda bağlantısı olduğu iddia edilen ve yurt dışına kaçan M.Ç ile Türkiye’de olduğu düşünülen R.F ise tespit edilememişti.

YD-Didem Menteş

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.