1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. AĞIR PATLAMA
AĞIR PATLAMA

AĞIR PATLAMA

Afganistan'da intihar saldırısı

A+A-

Afganistan'ın başkenti Kabil'de, Hava Kuvvetleri'ne ait bir otobüsü hedef alan intihar saldırısında 1'i kadın 4 kişi hayatını kaybetti, 22 kişi yaralandı.

Afganistan Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, sabahın erken saatlerinde başkent Kabil'in Karte Nev bölgesinde düzenlenen intihar saldırısında, Hava Kuvvetleri'nin 2 mensubu ile 2 sivilin öldüğü bildirildi.

Saldırıda, aralarında çocukların da olduğu siviller dahil 22 kişinin yaralandığını açıklayan Savunma Bakanlığı, bazı yaralıların durumunun ağır olduğunu kaydetti.

Kabil Emniyet Müdür Yardımcısı Syed Gülaga Haşimi olay yerinde yaptığı açıklamada, "Hava Kuvvetleri'ne ait otobüs yolcu almak için istasyonda durduğu sırada bir intihar eylemcisi yanındaki patlayıcıyı otobüsün kapısında infilak ettirdi. Olayda 4 kişi hayatını kaybetti, ölenlerin biri kadın" dedi.

Vehidullah adındaki bir görgü tanığı ise intihar saldırısının arabanın içinde gerçekleştiğini anlatarak, "Sabah erken saatlerde evden çıkmıştım dükkanıma geliyordum, şiddetli bir patlama sesini duydum, olay yerine geldiğimde gördüm ki intihar saldırısı otobüsün içinde gerçekleşmişti, yaralanan veya ölen sivil görmedim, ölenlerin hepsi asker idi" diye konuştu.

Öte yandan patlamanın şiddetiyle çevredeki çok sayıda iş yerinde hasar meydana geldi, olay yerine yakın evlerin ise camları kırıldı. Patlama sonrası olay yerine güvenlik güçleri, ambulans ve itfaiye sevk edilirken bölgedeki yollar saatlerce trafiğe kapandı.

Bu arada saldırıyı Taliban üstlendi. Taliban Sözcüsü Zabiullah Mucahid, e-posta yoluyla yaptığı açıklamada, Afganistan Hava Kuvvetleri'nin bir otobüsünün Taliban üyesi olan intihar saldırganı tarafından hedef alındığını, olayda 27 kişinin öldüğünü veya yaralandığını iddia etti.

SABAH

 

Etiketler : , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.