1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. AĞIR TEMİNATLA SERBEST KALDILAR!
AĞIR TEMİNATLA SERBEST KALDILAR!

AĞIR TEMİNATLA SERBEST KALDILAR!

Ağır teminatla serbest kaldılar...

A+A-

Ülkede şok etkisi yaratan Aydınköy’deki “tecavüz” iddiası çerçevesinde tutuklanan 13 kişi tutuksuz yargılanacak.

Aydınköy’de 14 yaşındaki bir erkek çocuğa tecavüz iddiasıyla başlayan polis soruşturması tamamlandı. Tecavüz iddiasıyla iki günde tutuklanan 13 kişi dün Güzelyurt Kaza Mahkemesi’nde yargıç huzuruna çıkarıldı.
Mahkeme zanlıların bir kısmının 25, bir kısmının ise 50 bin TL nakdi teminat yatırma konuşuyla tutuksuz yargılanmasına karar verdi.

2013 ve 2014 sonrası değerlendirme
Söz konusu çocukla 2013 yılında cinsel ilişkiye girdiği tespit edilen Ö.Y., M.Y. ve M.Ç. isimli zanlılar 50 bin TL nakdi teminata bağlanırken, fasıl 154’ün değiştiği tarihten sonra 14 yaşındaki çocukla cinsel ilişkiye girmekle suçlanan F.B., M.A., N.B., B.A., R.C., B.K., M.R., C.A., M.Y. ve C.A. ise 25 bin TL nakdi teminatla serbest bırakıldı.

8’i serbest bırakıldı 5’i cezaevine gönderildi
“Tecavüz” suçlaması ile tutuklu bulunan zanlılar aleyhine soruşturma memuru mahkemede ifade verdi. Polis, zanlılar hakkında başlatılan soruşturmanın tamamlandığını ve ileride davaları görüşülünceye kadar uygun bir teminata bağlanmaları talebinde bulundu. Mahkemenin teminat şartlarını yerine getiremeyen F.B., M.A., Ö.Y., M.Y., ve M.Ç. Merkezi Cezaevi’ne gönderilirken, tutuklu bulunan diğer 8 zanlı davaları görüşülünceye kadar serbest bırakıldı.

 

Yeni yasa müebbet öngörüyor
Ceza Yasası fasıl 154’te bu yıl içinde yapılan tadilat ile doğaya aykırı ilişki suç olmaktan çıkarılırken, cinsel istismar tanımlaması yapıldı. Yeni yasaya göre 16 yaşından küçük çocuklarla cinsel ilişkide bulunma, ömür boyu hapis cezasını gerektirecek bir suç kapsamına alındı. Güzelyurt Kaza Mahkemesi Başkanı İlker Sertbay, verilen teminat kararını açıklarken teminata ilişkin rakamların farklılığının yasa değişikliğinden kaynaklandığını değerlendirmenin suçun işlendiği tarihte yürürlükte olan yasa dikkate alınarak yapıldığını kaydetti.

Tutuklu yakınları basına büyük tepki gösterdi
Soruşturma amaçlı poliste tutuklu bulunan zanlı yakınları mahkemeyi bir birine kattı. Basına büyük tepki gösteren aileler polis tarafından sakinleştirilemedi. Mahkeme avlusundan polis tarafından dışarı çıkarılamayan tutuklu yakınları ise basına sözlü saldırıda bulundu, zor anlar yaşattı.

HAVADİS

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.