1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. AĞIR YARALI OLARAK SOKAK ORTASINA BIRAKILDI!
AĞIR YARALI OLARAK SOKAK ORTASINA BIRAKILDI!

AĞIR YARALI OLARAK SOKAK ORTASINA BIRAKILDI!

AĞIR YARALI OLARAK SOKAK ORTASINA BIRAKILDI!

A+A-

Kıbrıs Rum adaleti, Rum-Türk meselesi olduğu zaman tüm hukuk kurallarını çiğneyerek, en azılı Rum katilleri dahiş beraat ettiriyor.

   2010 yılının Kasım ayında, Larnaka’nın ‘Finikudes’ (Hurmalar) sahilinde ‘ırkçılık karşıtı’ festival düzenleyen KİSA örgütü mensuplarına sopa ve bıçaklarla saldıran faşist ELAM’ın üyeleri, 4 yıllık bir aradan sonra Larnaka Rum kaza mahkemesi tarafından beraat ettirildi.
   Larnaka’da organize edilen ırkçılık karşısı Rainbow Festivali’nde gitarı ile sahne alan Kıbrıslı sanatçı Sertunç Akdoğdu ve bir başka müzisyen, ELAM mensupları tarafından bıçaklı saldırıya uğramış, ağır yaralı vaziyette hastaneye kaldırılmıştı.
   Rum yetkililer, olay sonrasında yaptıkları açıklamada, faşist saldırıyı gerçekleştirenlerin yargılanarak cezalandırılacaklarını söylemişlerdi.

 

Tümü beraat etti
   Yaşanan olaylardan sonra haklarında dava açılan ELAM üyeleri Triandafilos Kapalaris, Hristoforos Çangaridis ve Panayotis Kleovulu isimli Rumların önceki gün çıkarıldıkları Larnaka Kaza Mahkemesi’nde kendilerine yöneltilen “karmaşa yaratma” suçlamasından beraat ettirildi. Rum basını, Kıbrıslı Türk Sertunç Akdoğdu’nun, bıçaklanarak ağır yaralı vaziyette sokak ortasında bırakılmasından hiç söz etmedi.
 
   Saldırılarda zarar gören tarafın Kıbrıslı Türk olması nedeniyle beraat ettirilen ELAM üyelerinin, şimdiki Rum hükümeti kadar, 2010’daki Hristofyas hükümeti üzerinde de etkili olduğuna dikkat çekildi.
   Faşist saldırının gerçekleştiği dönemde sözde Kıbrıs Cumhuriyeti’ Cumhurbaşkanı olarak görev yapan ve kendini her zaman CTP’nin ‘yoldaşı’ olarak tanıtan Dimitris Hristofyas, ölüm tehlikesi atlatan Sertunç Akdoğdu’ya ‘geçmiş olsun’ demekten dahi korkmuştu.
Diyalog
Etiketler : , , , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.