1. HABERLER

  2. SAĞLIK

  3. Ağız kokusuna son vermek için 10 etkili yöntem
Ağız kokusuna son vermek için 10 etkili yöntem

Ağız kokusuna son vermek için 10 etkili yöntem

Ağız kokusuna son vermek için 10 etkili yöntem

A+A-

Ağız kokusunun; sinüs ve akciğer kaynaklı enfeksiyonlar, şeker hastalığı, böbrek yetmezliği, karaciğer yetmezliği, metabolizma bozuklukları, bademcik iltihabı ve diş eti rahatsızlıkları gibi hastalıkların habercisi olabileceğine dikkat çeken Hospitadent Diş Hastanesi Yönetim Kurulu Üyesi Dt. Recep Eşkar, "Ağız kokusu; bireylerin, beden-ruh-sosyal sağlığını da olumsuz yönde etkiyebilir. Arkadaş ve dost çevresinden uzaklaşma, başka insanların varlığı sebebi ile sosyal ortamlarda bulunmaktan kaçınma gibi olumsuz durumları beraberinde getirebilir. Bu nedenle ağız kokusuna neden olan problem teşhis edilmeli ve o nedene yönelik tedavi uygulanmalıdır. Aynı zamanda ağız kokusunu önlemek için kokuya neden olan yiyecek ve içeceklerden uzak durulmalıdır” dedi.

Dt. Recep Eşkar, ülkemizde her 4 kişiden 1'inde bulunan ağız kokusuna bir son vermek için uygulanabilecek yöntemler hakkında bilgi verdi.

Ağız kokusuna bir son verin
1- Yumuşak değil, orta sertlikte bir diş fırçası ile dişlerinizi fırçalayın.

2-310.jpg

 

2- Bakteri plakları ve yiyecek artıklarını temizlemek için dişlerinizi günde en az 2 defa fırçalamalı ve her gün diş ipi kullanmalısınız.

3- Ağız kokusunun nedenlerinden biri de dildeki tabakalaşmadır. Bu nedenle dilinizi fırçalamayı da alışkanlık haline getirmeniz gerekli. Dişlerinizi fırçalayarak ağız kokusunun %20'sinden, dilinizi fırçalayarak ağız kokusunun %80'inden kurtulabilirsiniz.

4- Ağız kokusunu yok etmek için piyasadan satın alınan gargaraların bir kısmı, içindeki alkol nedeni ile ağız kokusunu artırabilir. Bu tür ürünleri alırken dikkatli olun.

5- Çinkolu diş macunu kullanın, çinkolu sakız çiğneyin. Çinko içeren ürünler ağız kokusunu yok eder.

6- Diş ve diş eti hastalıkları ağız kokusuna neden olduğu için ağız muayenesi ve bakımınız için diş hekimini düzenli olarak ziyaret edin.

4-086.jpg

 

7- Ağızdaki tüm diş çürükleri, kırık dolgu ya da kron-köprü tedavi ettirilmelidir.

8- Protez, dolgu, diş köprülerinin aralarına kaçan ve orada kalan yiyecekler ağızda kötü kokuya neden olacağı için her gece protezleri çıkarmak ve temizlemek gerekmektedir.

9- Ağız kuruluğundan dolayı ağız kokusu olur. Ağız kuruluğuna sebebiyet vermemek için mutlaka bol bol su için.

10- Maydanoz nefesimizi doğal olarak temizlemede etkilidir. Kahve taneleri ve limon kabukları da ağız kokusunu giderir.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.