1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. AĞLARLA KUŞLARI KATLEDİYORLAR!
AĞLARLA KUŞLARI KATLEDİYORLAR!

AĞLARLA KUŞLARI KATLEDİYORLAR!

"kaçak avcılar tarafından saldırıya da uğradık"

A+A-

Ahmet İLKTAÇ

Kuşları ve Doğayı Koruma Derneği (KUŞKOR), geçtiğimiz 2 hafta içerisinde derneklerine gelen ihbarı değerlendirerek, Çayırova, Derinya ve Kalecik’te yaptığı kontrollerde, kaçak avcılar tarafından kurulan 18 adet kuş ağı tespit etti. KUŞKOR yetkilileri, farklı türlerde 100’den fazla kuşu bu ağlardan kurtararak, yeniden doğaya bıraktı.

KUŞKOR yetkilileri, kaçak avcılar tarafından saldırıya da uğradıklarını belirterek, bu konuda gerekli tüm mücadeleyi vermekten çekinmediklerini ve çekinmeyeceklerini bildirdi.

Uluslararası bir örgüt olan Committee Against Bird Slaughter – Kuş Katliamını Engelleme Birliği’nin (CABS), ülkemizde, belirli dönemlerde, bu konuyla ilgili araştırma yapıp raporlar hazırladığını belirten KUŞKOR yetkilileri, KKTC’nin bu konuda isminin temiz olmadığını açıkladı.

Kaçak avcılar tehdit de savurdu

KUŞKOR’dan yapılan açıklamada, kendilerine gelen ihbarlar üzerine geride bırakılan 2 hafta içerisinde, KKTC sınırları içerisinde, Derinya, Çayırova ve Kalecik’te, üç farklı bölgede, 18 adet kuş ağına rastlandığı ve bu ağlarda 100’den fazla kuşun tespit edilerek yeniden doğaya bırakıldığı bildirdi.

Geçtiğimiz cumartesi akşamı ziyaret edilen Kalecik köyünün üzerindeki ormanlık alanda yapılan araştırmada, çok sayıda kuşun ağlardan kurtarıldığı ve durumdan hemen İskele polisinin haberdar edildiği bildirildi.

Bölgede ağları kuran kişilerin KUŞKOR yetkililerini tehdit ederek araçlarına taş fırlattıkları savunularak, söz konusu kişilerin eşkâllerinin ve detaylı bilgilerin polise verildiği kaydedildi.

Açıklamada, KUŞKOR’un geçtiğimiz hafta konu ile ilgili olarak Polis Genel Müdürü Süleyman Manavoğlu ile bir toplantı gerçekleştirdiği, polise bu konuda destek verileceği, kaçak avın azaltılması yönünde gerekli tüm yardımın sağlanacağı, kaçak avcılık yapan kişilerin kim olduklarının gün yüzüne çıkarılabilmesi için tüm bölgelerde gerekli çalışmaların yapılacağı aktarıldı.

Bazı kişilerin bu yaptıklarının yasadışı olduğunu bilmesine rağmen özellikle yılın bu zamanlarında ses cihazları ve ağlar yardımı ile yakaladıkları kuşların satışını yaparak para kazanma yolunu seçtiklerinin ifade edildiği açıklanırken, KUŞKOR’un bu konuda gerekli tüm girişimleri yaptığı vurgulandı.

Kuşların ağ ile kaçak avlanmaması için uluslararası çalışmalar yapan ve her yıl belirli aralıklarla ülkemiz de dâhil olmak üzere adamızın her yerinde çalışmaları gerçekleştiren Committee Against Bird Slaughter – Kuş Katliamını Engelleme Birliği (CABS) örgütünün, geçtiğimiz haftalarda KKTC’de de araştırmalar yaparak ülkemiz için rapor hazırladıkları bildirildi.

KUŞKOR, ülkemizin bu konuda temiz bir ismi olmadığına dikkat çekti. Yapılan açıklamada, ülkemizdeki kuşları korumayı amaç edinen KUŞKOR’un bu konudaki çalışmalarına devam edeceğini ve polisle yakın ilişki içinde yasak avın önlenmesi için çabalarını sürdüreceği belirtildi.

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.