1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. AĞLAYA AĞLAYA...
AĞLAYA AĞLAYA...

AĞLAYA AĞLAYA...

21 yaşındaki genç, Güzelyurt Kaza Mahkemesi'nde;

A+A-

 

Güzelyurt Kaza Mahkemesi Başkanı İlker Sertbay, Yedidalga’daki ikametgahında 12 kök hintkeneviri bitkisi yetiştirdiği tespit edilen 21 yaşındaki Eyyüp Baytekin’in tutuklu yargılanmasına karar verdi.

Mahkemede söz alan zanlı Eyyüp Baytekin, gözyaşları içerisinde, “Pişmanım. İçmek için ektim. İçmediğimde krize giriyorum. Kendim içecektim. Satma niyetim yoktu” dedi.

Bunun üzerine söz alan polis çavuşu Barış Duman, zanlının gönüllü ifadesinde söz konusu uyuşturucu maddeyi satmak niyetinde olduğuna dair itirafta bulunduğunu kaydetti.

Güzelyurt Kaza Mahkemesi Başkanı İlker Sertbay’ın huzurunda görüşülen davada KKTC Başsavcılığı adına savcı İbrahim Ruso, tanık olarak Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü’nde görev yapan polis çavuşu Barış Duman’ı dinletti.

Mahkemede yeminli şahadet veren Duman, 18 Temmuz 2014 tarihinde düzenlenen operasyonla zanlının tasarrufunda bir metre uzunluğunda hintkeneviri bitkisi ele geçirildiğini kaydetti.

Duman, Yedidalga’da ikamet eden ülkeye turist olarak gelen ve şu anda kaçak durumda bulunan Eyyüp Baytekin’in tasarrufunda ve evinde yaptığı aramada boyları 50 ile 180 santimetre arası değişen, toplam 12 kök hintkeneviri bitkisi ele geçirildiğini belirtti.

Zanlının 27 Şubat 2014 tarihinde KKTC’ye bir aylık vize ile giriş yaptığını söyleyen Duman, mahkemenin uygun göreceği teminata bağlanmasını talep etti.

Güzelyurt Kaza Mahkemesi Başkanı İlker Sertbay, suçun ciddiyetinin altını çizerek, zanlının iki ayı aşmayan bir süre Merkezi Cezaevi’nde tutuklu kalmasına emir verdi.

Kıbrıs

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.