1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. AĞZINIZI AÇIK BIRAKACAK HASTANE SKANDALI!
AĞZINIZI AÇIK BIRAKACAK HASTANE SKANDALI!

AĞZINIZI AÇIK BIRAKACAK HASTANE SKANDALI!

''hastam ölüyor içeride durdunuz tartışma yaratırsınız!'' sinir krizi geçirerek hıçkırıklara boğuldu!

A+A-

 

Başkent Lefkoşa’ya bağlı Gönyeli’nin Yenikent bölgesinde dün akşam, tuvalette fenalaşan kanser ve kalp hastası olan Necva Şenlikli’ye müdahale için 3 kez aranan ambulansın olay yerine, 40 dakika geç geldiği iddia edildi. Görevlilerin davranışları nedeniyle 52 yaşındaki Necva Şenlikli’nin ölümden döndüğünü söyleyen komşuları, yaşanılanlara isyan etti. 

Necva Şenlikli’nin dün akşam saatlerinde tuvalete girdiğini, yaklaşık 30 dakika tuvaletten çıkmayınca durumdan şüphelendiğini söyleyen ev sahibi Hanife Seber olayı, “Yanına gidip baktığımda tuvaletten kalkamayacak durumda olduğunu görünce 112 acil servise arayarak yardım istedim. Telefonun ucundaki acil servis görevlisi bana, ‘Komşularına çağır şimdi gelemeyiz’ dedi. İyice telaşa kapıldım. Bu kez de Necva Şenlikli’nin kız kardeşini arayarak yardım istedim. O da 112’yi arayarak yardım çağıracağını söyledi. Tekrar bir daha aramamıza rağmen evimize 2 km uzaklıkta olan Dr.Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nden çıktığı söylenen 112 acil servis aracı yaklaşık 40 dakika sonra geldi” diyerek anlattı.

Ambulans şoförü gazetecilerle tartıştı
Öte yandan, olay yerine gelen 112 Acil Servis ekibinde görevli şoför, ambulans bekleyen hastayı bırakarak, görüntü almak isteyen muhabirlerle tartışmaya başladı. Muhabirlere; “Sizi buraya kim çağırdı, gidin yoksa hastayı almam” diyerek tehdit eden sağlık görevlisi, yaklaşık 6 dakikalık bir tartışma sonunda muhabirlerin geri adım atması sonucu hastanın bulunduğu eve girmeyi kabul etti.

 Muhabirlerle sözlü tartışma esnasında ev sahibi Hanife Seber, “Burası benim evim onlar isterlerse girebilirler siz görevinizi yapın, hastam ölüyor içeride durdunuz tartışma yaratırsınız” diye çığlıklar içerisinde ağlamaya başladı. 

Bu kez ev sahibinin üzerine yürüdü
Tartışma üzerine ev sahibini de içeriye almak istemeyen sağlık görevlisi, hastasının yanına girmek isteyen Seber’i bu kez de ite kaka kendi evinden dışarıya attı. Kanser ve kalp hastası olan Necva Şenlikli ise yaşananlara şahit olurken sinir krizi geçirerek hıçkırıklara boğuldu. Yaşanan bu olayın ardından Hanife Seber “yazın bunları da başka insanlara yapmasınlar” diyerek gözyaşları içinde yaşananları anlattı. Bu arada kendisinden özürdilenmesini isteyen Hanife Seber’e ambulansta bulunan sağlık görevlisi elini camdan çıkararak “ne özrü be git istediğin yere şikayet et” diye bağırarak uzaklaştı. 

Bu nasıl sistem?
Uzun yıllar İngiltere’de yaşayan ve ömrünün son yıllarını ülkesinde geçirmek için geri dönüş yaptığını söyleyen Hanife Seber, “Bu nasıl sistemdir? Ben yaşlı bir kadınım. İngiltere’den geldim kendi ülkemde yaşamak için ev aldım vergilerimi veriyorum. Üzerime yürüdüler beni yaka paça kendi evimden attılar. Yazıklar olsun. Allah aşkına hasta benim hastam yanına gireyim eşyalarını vereyim meram anlatayım dedim izin vermediler. Bana dışarı çık diye bağırdılar. Bu kadıncağız hasta yanıma aldım ücret istemedim acıdım bakayım dedim. Kocam da kanser hastasıydı rahmetli oldu içimde hep bir vicdan oldu kanser hastalarına karşı. Sağlık Bakanlığından bu yaşananların hesabını sormasını istiyorum ben vatandaşım vergilerimi veriyorum.”

 

Diyalog

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.