1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. AH O TÜRKAN ŞİMDİ BİN PİŞMAN!
AH O TÜRKAN ŞİMDİ BİN PİŞMAN!

AH O TÜRKAN ŞİMDİ BİN PİŞMAN!

Türkan yine polislik oldu!

A+A-

Taşkent Köy Kooperatifi’nin sekreteri ikinci kez yolsuzluk iddiasıyla mahkemeye çıkarıldı

Suna ERDEN

Taşkent Kooperatif Kredi Şirketi hesaplarında yetkisi dışında aktarma yaptığı gerekçesiyle 2017 yılının Haziran ayında tutuklanan ve Girne Kaza Mahkemesi’nde teminata bağlanan sekreter Türkan Gürler yine polislik oldu. 

Taşkent Kooperatif Kredi Şirketi’nde hesaba yatırılması verilen iki çeki çalıp, ciro ederek parasını aldığı gerekçesiyle tutuklanan Gürler dün Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı. Zanlı hakkındaki soruşturmayı yapan polis, Taşkent Kooperatif Kredi Şirketi’nde sekreter olarak görev yapan zanlı Türkan Gürler’in, 29 Nisan 2016 tarihinde kooperatif üyesi olan Özdil Özmen’in arkasını imzalayıp hesabına yatırılması için verdiği 3 bin 200 ile 3 bin 900 TL olan iki çeki çaldığını söyledi. 

Polis, zanlının çekleri Devpa Süpermarket ve Universal Bank’ta ciro ederek, sahtekârlıkla 7 bin 100 TL temin ettiğini açıkladı. Zanlının 2 Mayıs’ta tutuklandığını, soruşturmanın tamamlandığını belirten polis, zanlı Türkan Gürler’in ayrıca Taşkent Kooperatif Kredi Şirketi’nde soruşturması süren yolsuzluk meselesi ile ilgili olarak da Girne Kaza Mahkemesi’ne çıkarılıp, teminata bağlandığını mahkemeye aktardı. 

Polis, aktarmış olduğu olgular ışığında zanlının davasında hazır bulunmasını sağlamak maksadı ile mahkemenin uygun göreceği bir teminata bağlanmasını talep etti. Mahkeme, zanlının yurtdışına çıkışının yasaklanması koşulu ile tutuksuz yargılanmasına emir verdi.  

Haber Kaynağı: Diyalog

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.