1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “AHDE VEFA – UMUT YOLU ERENKÖY" BELGESELİ
“AHDE VEFA – UMUT YOLU ERENKÖY" BELGESELİ

“AHDE VEFA – UMUT YOLU ERENKÖY" BELGESELİ

“Ahde Vefa – Umut Yolu Erenköy” Belgeseli, KKTC televizyonlarında gösterime giriyor.

A+A-

“Ahde Vefa – Umut Yolu Erenköy” Belgeseli, KKTC televizyonlarında gösterime giriyor.

YDÜ Radyo TV ve Sinema Bölümü’nün YDÜ TV’nin katkılarıyla hazırladığı belgesel bugün saat 15.00’de AS TV’de yayınlanırken, bu akşam 20.30’da SİM TV’de, yarın ise 21.00’de Kanal T’de yayınlanacak.

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Dairesi Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, Genel Yönetmenliğini YDÜ Radyo TV ve Sinema Bölüm Başkanı Yrd. Doç Dr. Fevzi Kasap’ın yaptığı belgesel filmin drama yönetmenliklerini bölüm öğrencileri Ömer Evre ve Gökalp Yamen üstlenirken, Stüdyo Yönetmenliğini ise YDÜ TV Sorumlusu Zeyde Yalıner Örek yaptı.

Üç haftada tamamlanan belgesel film, 1964 yılında dünyanın değişik ülkelerinden Kıbrıs’a gelen Kıbrıslı Türk üniversite öğrencilerinin Erenköy’de verdikleri iki yıllık mücadeleyi anlatıyor.

Film, Erenköy’e çıkan mücahitlerin o günün ve bölgenin zor koşullarında Kıbrıs Türk Mücadelesine katkılarını gözler önüne sermeyi hedefliyor. Özellikle genç nesillere, Erenköy Mücadelesi’nin dünya tarihinde farklı bir yeri ve önemi olduğunu anımsatmak amacında olan belgesel, ülkelerin özgürlük ve bağımsızlık mücadelelerinde tamamı üniversite öğrencisinden oluşan böylesi bir direniş öyküsünün bulunmadığı vurgusunu yapıyor.

Filmin Genel Yönetmeni Yrd. Doç Dr. Fevzi Kasap, Erenköy Direnişi’nin 50. yılına atfen çekilen belgeselin hazırlık aşamasından itibaren KKTC ve Türkiye’deki televizyon kanallarının filmi yayınlamak için ilgi gösterdiğini belirterek, kendilerinin de televizyon kanalları sayesinde Erenköy gerçeğini daha geniş kitlelere ulaştırma düşüncesinde olduklarını söyledi.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.