1. HABERLER

  2. KÜLTÜR-SANAT

  3. “AHDE VEFA/ UMUT YOLU ERENKÖY” ULUSLARARASI AİLE FİLMLERİ FESTİVALİ’NDE
“AHDE VEFA/ UMUT YOLU ERENKÖY” ULUSLARARASI AİLE FİLMLERİ FESTİVALİ’NDE

“AHDE VEFA/ UMUT YOLU ERENKÖY” ULUSLARARASI AİLE FİLMLERİ FESTİVALİ’NDE

“AHDE VEFA/ UMUT YOLU ERENKÖY” ULUSLARARASI AİLE FİLMLERİ FESTİVALİ’NDE

A+A-

Yakın Doğu Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo TV ve Sinema Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Fevzi Kasap’ın yönetmenliğini üstlendiği “Ahde Vefa/ Umut Yolu Erenköy” filmi, Ankara’da bu yıl ilk kez düzenlenen Uluslararası Aile Filmleri Festivali’nde yer aldı.

YDÜ’den yapılan açıklamaya göre, Kasap; KKTC’den 5 kısa film ve 6 belgeselden oluşan 11 filmlik “KKTC Kısa Film Seçkisi”nin festivalde Ankaralı sinemaseverlerle buluştuğunu belirtti.

Festivale “KKTC Kısa Film Seçkisi”nin yanı sıra İran, Japonya, Çin, Türki Cumhuriyetler, Avrupa, Hollywood, Bollywood filmleri de yer alırken, KKTC’de henüz seyirciyle buluşmamış filmlerin de olduğu 11 filmlik seçki, Kızılırmak Sineması’nda oyuncu Engin Altan Düzyatan’ın “festival yüzü” olduğu ve film gösterimleri yanı sıra tiyatro, sergi, konser, söyleşi, workshop, Yeşilçam bölümlerinin de yer aldığı festivalde gösterildi.

“Ahde Vefa – Umut Yolu Erenköy”ün, 1964 yılında dünyanın değişik ülkelerinden mücadeleye katılan Kıbrıslı Türk üniversite öğrencilerinin Erenköy’de iki yıl süren direnişlerini anlattığı, Erenköy’e çıkan mücahitlerin öykülerine yer verilen filmin, yalın bir dille yakın tarihi genç nesillere aktarma kaygısı ile hazırlandığı kaydedilen açıklamada, filmin yönetmeni Fevzi Kasap’ın, “Ahde Vefa/ Umut Yolu Erenköy”’ün sözkonusu festivalde gösterilmesi ile, Kıbrıs Türk mücadelesinin daha geniş ve entellektüel çevrelere aktarma fırsatı yakalandığını belirttiği ifade edildi.

Filmde Zeyde Yalıner Örek, Ömer Evre ve Gökalp Yamen görüntü yönetmeni ve drama yönetmeni olarak görev üstlendiler.

TAK

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.