1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. AHMET EKMİŞ, MURAT BAKMIŞ!
AHMET EKMİŞ, MURAT BAKMIŞ!

AHMET EKMİŞ, MURAT BAKMIŞ!

İçmek için ekmişler

A+A-

Kuzey Kıbrıs’a bağ bahçe işleri yapmaya gelen Murat Güneş ile Ahmet Güneş isimli iki akraba, Hintkeneviri ziraatına merak salınca mahkemelik oldu

Suna ERDEN

Kuzey Kıbrıs’a bağ bahçe işleri yapmaya gelen ve meslekleri çiftçilik olan ancak gelir gelmez hintkeneviri bitkisi ziraat eden Murat Güneş ile Ahmet Güneş hakkındaki davada dün karar açıklandı.
Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’nde “hintkeneviri ziraatı ve KKTC’de izinsiz ikamet etme” suçlarından yargılanan sanıklar Murat Güneş ile Ahmet Güneş hapis cezasına çarptırıldı. Sanıklar hakkında verilen kararı Yargıç Murat Soytaç açıkladı. Soytaç, sanıkların Ocak ayı 2018 tarihinde çalışmak için ülkeye geldiklerini, Türkiye’den getirdikleri hintkeneviri tohumunu kime ait olduğunu bilmedikleri bir arsaya ektiklerini, bakımını yaptıklarını ve 64 kök kenevir bitkisi eken sanıkların ihbar üzerine 8 Mart 2018 tarihinde tutuklandıklarını söyledi.
Yargıç, sanıkların ülkeye gelir gelmez bu suçu işlediklerini ifade ederek, bunun sanıklar aleyhine ağırlaştırıcı faktör olarak değerlendirdiklerini açıkladı.

Soytaç, sanıkların ifadelerinde Kıbrıs’ta bulamayacakları için tohum getirdiklerini ve içmek için hintkeneviri ektiklerini söylediklerini ve bunun aksini ıspatlayacak bir olgunun mahkeme huzurunda olmadığını ifade etti.  

Ahmet ekmiş, Murat bakmış

Soytaç, sanıkların soruşturmanın ardından 12 Mart tarihinde ise yargılanmak üzere cezaevine gönderildiklerini söyledi.
Soytaç, sanıkların ekmiş olduğu 64 kök hintkeneviri bitkisinin35 grama tekabül ettiğini ve bunun azımsanmayacak bir miktar olduğunu dile getirdi.
Sanıklardan Ahmet Güneş’in tohumları getiren, eken ve bitkilere bakım yapan şahıs olduğunu, sanık Murat Güneş’in ise ona yardımcı olduğunu kaydeden Soytaç,  suça teşvik eden sanık Ahmet Güneş ile 25 yaşında ve tecrübesiz olan sanık Murat Güneş arasında ceza verirken ayrım yapılması gerektiğini belirtti.
Soytaç, sanıkların ikisinin de çiftçilik yaparak geçimlerini sağladıklarını, Ocak ayında KKTC’ye geldiklerini daha çalışma izni çıkmadan ve vize süreleri dolmuşken böyle bir suç işlediklerini anlattı.
Soytaç, sanıklar aleyhine uyuşturucu ziraatının yanı sıra KKTC’de izinsiz ikamet davası da getirildiğini söyledi. Sanıkların amca yeğen olduklarını kaydeden yargıç, tohumu getirip eken ve bakımını yapan Ahmet Güneş’i 12 ay, ona yardımcı olan yeğeni Murat Güneş’i ise 9 ay hapse mahkûm ettiklerini açıkladı.

Haber Kaynağı: Diyalog

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.