1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. AHMET KAŞİF AÇIKLAMALARDA BULUNDU
AHMET KAŞİF AÇIKLAMALARDA BULUNDU

AHMET KAŞİF AÇIKLAMALARDA BULUNDU

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Ahmet Kaşif BRT-1’de katıldığı oniki onüç programında karayollarında sürmekte olan çalışmaları anlattı.

A+A-

KAŞİF "YENİ YOL YAPIMINA 2014’TE DE DEVAM EDİLECEK”

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Ahmet Kaşif  BRT-1’de katıldığı oniki onüç programında karayollarında sürmekte olan çalışmaları anlattı.

Karayollarının günümüz koşullarına ve trafik güvenliğine uygun standartlara getirilmesi çalışmaları sürerken, artan talebin karşılanması hedefiyle yeni karayollarının yapımı da devam ediyor.  Bu çerçevede Lefkoşa Kuzey yolunun yapımı sürmekte. Bunun yanında trafik yükünü taşıyamaz hale gelen Girne-Çatalköy ve Değirmenlik dağ yolunun duble yola dönüştürülmesi için çalışmalar da önümüzdeki yıl başlayacak.

Yapımı devam etmekte olan Lefkoşa Kuzey yolu projesinin bir bölümünde güzergah değişimi olduğunu ve bu kısmın yeniden projelendirildiğini anlatan Kaşif, diğer bölümlerinde yapımı devam etmekte olan yolun hizmete girmesiyle Başkent trafiğinde önemli bir rahatlama yaşanacağını kaydetti.

Kaşif, projenin tamamlanma süresinde bir aksama olmayacağını ve hedeflenen tarihte bitirileceğini vurguladı. Lefke-Güzelyurt arasında da duble yol yapımının başladığını anımsatan Bakan Kaşif, orada baş gösteren bir takım sıkıntıların da vatandaşların görüşleri de alınarak aşıldığını söyledi.

Bir başka güzergah olarak, Girne-Lapta arasındaki duble yolun tamamlanmış olduğunu hatırlatan Kaşif, bu yolun kalan kısmının da tamamlanacağını açıkladı. Bakan Kaşif, 2014’te yapımına başlanacak bir diğer duble yolun Girne-Çatalköy yolu olacağını söyledi.

Bu yöndeki proje çalışmasının tamamlanma aşamasına geldiğini ifade eden Kaşif, projelendirme sonrasında ihaleye çıkılmasıyla önümüzdeki yıl bu yolun yapımına başlanacağını açıkladı.


Kaşif, dağyolu olarak bilinen Girne-Değirmenlik yolunun da genişletileceğini kaydetti.

Bu yolun da duble yol olmasının planlandığını anlatan Kaşif, ancak çevre ve doğaya fazla tahribat verilmemesi bakımından bundan vazgeçilerek tırmanma şeritleriyle yolun rahatlatılması taraftarı olduğunu söyledi.

Ahmet Kaşif, söz konusu yolda bir tünel yapımının gündeme geldiğini ifade ederken, “tünel yapılırsa mesafe elbette kısalacak ama Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti coğrafyasında acaba Beşparmaklar’da böyle bir tünelin oluşumu ne kadar fizibl olur, ülke şartları ve ekonomisine ne kadar katkısı olur, bunların tartışılması gerekir” şeklinde konuştu.

TAK

 

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.