1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “AIDS HASTASIYLA AYNI HÜCREDE…”
“AIDS HASTASIYLA AYNI HÜCREDE…”

“AIDS HASTASIYLA AYNI HÜCREDE…”

Yaşları 23 ve 24 olan iki genç...

A+A-

 

Lefkoşa Sanayi bölgesinde 23 Ocak’ta, yaklaşık 6 gram ağırlığında 2 paket bonzai bulunmasıyla ilgili bağlantısı olduğuna inanılan zanlılar E.B (23) ve M.G (24) dün yeniden mahkeme huzuruna çıkarıldı. Mahkemede meseleyle ilgili şahadet veren Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü’nde görevli Polis Memuru Mustafa Zor olayla ilgili bulguları aktardı.

Zor, sanayi bölgesinde şüpheli bir paket olduğu ihbarı üzerine olay yerine gidildiğini ve konu şüpheli paketin içerisinde, 2 paket şeklinde yaklaşık 6 gram bonzai olduğunun tespit edildiğini söyledi.

Bir kişi de aranıyor

Polis, içerisinde uyuşturucu olan poşeti bulunduğu yerden almaya gelen zanlılardan E.B’nin tutuklandığını, zanlı E.B’den uyuşturucu maddeyi almaya gelen M.G’nin ise polisi fark edince olay yerinden aracıyla kaçtığını, ancak kısa bir süre sonra Lefkoşa’da tespit edilerek gözaltına alındığını söyledi. Mustafa Zor, bir kişinin de arandığını açıkladı. Zanlılar E.B ve M.G’nin gönüllü ifade verdiklerini, emare olarak alınan konu uyuşturucu madde ile zanlılardan alınan idrar ve kan örneklerinin sonucunun beklendiğini belirterek, tahkikatın salimen yürütülebilmesi için zanlıların 3 gün daha tutuklu kalmalarını talep etti.

“Sağlıksız koşullarda tutuluyoruz”

Mahkemede söz hakkı alan zanlı E.B, arkadaşı olan M.G’nin suçsuz olduğunu öne sürerken, ayrıca konu maddenin kimin olduğunu söylediğini, içeride sağlıksız koşullarda boşuna tutulduklarını, ayrıca tutuklu bulundukları hücrede AIDS hastası birinin de tutulduğunu söyledi.

Yargıç Meltem Dündar, huzurunda verilen şahadeti ve zanlıların beyanlarını değerlendirdikten sonra zanlıların soruşturma maksatlı 1 gün daha tutuklu kalmaları ve doktor kontrolünden geçirilmeleri yönünde emir verdi.

Haberal Kıbrıslı

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.