1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. AİHM, FRANSA'YI MAHKUM ETTİ!
AİHM, FRANSA'YI MAHKUM ETTİ!

AİHM, FRANSA'YI MAHKUM ETTİ!

AİHM, FRANSA'YI "CEZAEVİ KOŞULLARINDAN" DOLAYI MAHKUM ETTİ...

A+A-

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM), "kötü cezaevi koşullarından" dolayı yapılan bir şikayet başvurusunda Fransa'yı mahkum etti.

Cinayet suçundan 2006 yılında 8 yıl hapis cezasına çarptırılan Enzo Canali isimli mahkumun yaptığı başvuruyu inceleyen AİHM, "Fransa'nın Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'nin işkence ve kötü muamelenin yasaklanması ile ilgili 3. maddesini ihlal ettiğine" hükmetti.

Fransa, karar gereği Canali'ye 10 bin avro para cezası ödeyecek.

Mahkum, Fransa aleyhine yaptığı başvuruda, 2009 yılında kapatılan Nancy cezaevindeki tutukluluk koşullarını gerekçe göstererek, "Fransa'nın insan hakları ihlalinde bulunduğunu" belirtmişti.

Fransız cezaevlerindeki doluluk oranı ve fiziki koşullarının yetersizliği, Avrupa İşkence ve Kötü Muameleyi Önleme Komitesi raporlarında sıkça eleştiriliyor.

Cezaevlerin fiziki koşulları ve kötü muamele yüzünden mahkumlar arasındaki intihar oranlarının artması da insan hakları derneklerinin sıkça Fransa'yı eleştirmesine yol açıyor. 

Sosyalist hükümet, iktidara geldikten sonra cezaevlerinin fiziki koşullarını düzeltmek ve yeni cezaevleri inşa etmek konusunda kararlar almıştı. 

 

Kaynak: TAK

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.