1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. AİHM KARARININ YANKILARI SÜRÜYOR
AİHM KARARININ YANKILARI SÜRÜYOR

AİHM KARARININ YANKILARI SÜRÜYOR

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin (AİHM) Kıbrıslı Rum Eleni Meleağru ve ailesinin KKTC’deki eski taşınmazlarının geri iadesi için yaptıkları başvuruyu reddetmesi ve Rum Tapu Dairesi’nin belgelerini tanımamasının yankıları sürüyor.

A+A-

Fileleftheros: “AİHM’den ‘Komisyon’ Konusunda Türkiye’ye Destek – Kıbrıslı Rum Başvuru Sahiplerinin İade Talep Etmemeleri Gerektiği Mantığını Benimsiyor” başlıkları altında verdiği haberinde, AİHM’nin 2 Nisan tarihlinde “Meleağru ve diğerleri vs Türkiye” davasında açıkladığı karara yer verdi.

Gazete, AİHM’nin bu kararla, Türkiye’nin Taşınmaz Mal Komisyonu aracılığıyla Kıbrıslı Rumların KKTC’deki eski taşınmazlarını satın alma politikasını “tamamen desteklediği” yorumunda bulunurken, Komisyona başvuran Kıbrıslı Rumların takas ya da tazminat çözümlerini kabul etmemeleri ve sadece iade istemeleri durumunda AİHM’ye yapacakları başvurunun reddedileceği sinyalini verdiğini yazdı.

AİHM kararının ayrıntılarına ve dava sahibi Eleni Meleağru’nun konuya ilişkin açıklamalarına da yer verilen haberde, Rum siyasi partilerinin de dün konuya ilişkin yaptıkları açıklamalara değindildi.

Habere göre, DİKO partisi yaptığı açıklamada “Kıbrıs sorunu çerçevesinde hukuki taleplere ilişkin bütünlüklü bir stratejinin hemen belirlenmesi talebini” dile getirirken, EURO.KO ise “AİHM’nin, Kıbrıslı Rumların taşınmazlarına ilişkin gelecekte yapılacak olası bir düzenlemede emsal oluşturmayı amaçlayan net siyasi bir karar aldığını” öne sürdü.

Rum Ekologlar ve Çevreciler Hareketi ise, Kıbrıslı Rumların KKTC’deki eski taşınmazlarının “yabancılaştırılmasının yolunu açan çok tehlikeli bir karar”  yorumunda bulundu.

Simerini: “AİHM’den Tapuya Son – ‘Komisyona’ Başvurarak İade Talep Eden Kıbrıslı Rumlar Faka Bastılar”.

Alithia: “AİHM Kararına Tepkiler”.

Haravgi: “Kıbrıslı Rumların Başvurusu AİHM Tarafından Reddedildi”.

Kaynak:TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.