1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. AİHM’DEN TÜRKÇE YANIT RUM AVUKATI ŞOK ETTİ
AİHM’DEN TÜRKÇE YANIT RUM AVUKATI ŞOK ETTİ

AİHM’DEN TÜRKÇE YANIT RUM AVUKATI ŞOK ETTİ

Türkçe yanıt verildiği bildirildi.

A+A-

Kıbrıslı Rum avukat Lukis Lukaidis’in, Kıbrıslı Rum müşterisi adına Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne (AİHM) yaptığı başvuruya, AİHM’nin yazışma dili olan İngilizce yerine Türkçe yanıt verildiği bildirildi.

Fileleftheros gazetesi “Türkler AİHM’de Küstahlık Yapıyor – Kıbrıslı Avukatın Başvurusuna Türkçe Yanıt Gönderdiler!” başlıkları altında verdiği haberinde, Lukaidis’in Türkiye aleyhine, Kıbrıslı Rum müşterileri adına AİHM’ye yaptığı dava başvurusuna AİHM Sekreteryası’ndan yanıt geldiğini ancak yanıtın Türkçe dilinde yazıldığını gören Lukaidis’in “şok geçirdiğini” yazdı.

Gazete, AİHM Sekreteryası’nda çalışan bir Türk memurun, baş sekreter adına hazırladığı yanıt mektubunu Türkçe hazırladığını, Lukaidis’in ise durumu AİHM’ye protesto etmesi sonrasında AİHM Başkanı’nın özür dileyerek araştırma başlattığını vurguladı.

Lukaidis’in tercüman yardımıyla söz konusu yanıtın “Hrikleas ve Teo Evstatiu” başvurusuna ilişkin olduğunu ve davanın reddedildiğini öğrendiğini belirten gazete, Lukaidis’in ise konuya ilişkin açıklamasında olayı “skandal” olarak nitelendirdiğini yazdı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.